logo
Imprimir
04-11-2020 | 15:00hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Garrotxa Digital Talent, el programa d'incorporació de professionals al sector digital

El dimarts 10 de novembre s’inicia el Garrotxa Digital Talent, un programa de tallers formatius en tecnologies de la informació i la comunicació

El mercat està buscant nous perfils per fer front a la revolució digital, amb una demanda creixent de persones formades i preparades en el camp tecnològic. Un informe realitzat a l’inici de la pandèmia per Salesforce -plataforma de gestió de les relacions amb els clients basada en la informació en el núvol- afirma que 7 de cada 10 empreses a Espanya s'ha digitalitzat. L'informe "Flexibility at Work" de Randstad preveu l'evolució de moltes maneres de treballar, de manera que en els països de la OCDE, el 30% dels llocs de treball es modificaran i 1 de cada 7 treballs actuals, directament desapareixerà.

Pel que fa al treball a temps complet, en el sector de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) arribarà als 55,3 milions de llocs de treball en tot el món durant el 2020, un increment del 3,9% respecte a les dades de 2019 segons la primera Guia mundial d'impacte del sector tecnològic de IDC. S'estima que el creixement es mantindrà com a mínim fins al 2023 i arribarà a més de 62 milions de llocs de treball.

La importància que els noves tecnologies estan adquirint en el món laboral ha fet que des de DinàmiG s’aposti per posar en marxa accions que donin resposta a aquesta necessitat. I aquí és on neix el projecte de capacitació digital de la població de la comarca: el Garrotxa Digital Talent. Consisteix en un conjunt de tallers dirigits a persones que busquen noves vies de feina, reorientar la seva carrera professional,  emprenedors, estudiants que estan valorant què estudiar, empreses i entitats que volen saber més sobre la transformació digital, pimes d'hostaleria, turisme o comerços que volen millorar el seu negoci amb les TIC.

El Garrotxa Digital Talent constarà de 5 tallers formatius gratuïts en eines TIC amb una primera xerrada prèvia motivacional pels assistents, que coincidirà en dates amb la setmana del Garrotxa Emprèn. Vol ser així una via més d’emprenedoria i projecció laboral. Les persones que hi participin podran decidir quin és el taller que més s'adapta a les seves preferències i possibilitats i participar-hi lliurement i gratuïtament a un o tots cinc.

El 10 de novembre se celebrarà la xerrada introductòria per a la reorientació de professionals i la captació de talent per al sector TIC dirigida per la Inès Ferrer, representant de la comissió de dones del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica. Comptarà amb el ponent Toni Moreno que exposarà l’exemple de la seva empresa Innova Didactic com a cas d’èxit empresarial en relació amb les TIC a la Garrotxa. Durant aquesta sessió se seguiran tècniques participatives com la metodologia ALICIA.

  1. http://www.rrhhdigital.com/secciones/tecnologia-e-innovacion/144075/El-70-de-las-empresas-en-Espana-se-han-digitalizado-durante-la-pandemia?target=_self 
  1. https://haycanal.com/noticias/14331/la-influencia-que-la-tecnologia-trendra-en-el-mercado-laboral-tras-el-estado-de-alarma 
  1. https://www.eleconomista.es/tecnologia/noticias/10271133/12/19/El-empleo-tecnologico-alcanzara-los-553-millones-a-nivel-mundial-en-2020-un-39-mas.html 


Els tallers aniran a càrrec del formador digital Jordi Centelles, de TicFormació. La programació començarà el 16 de novembre i es dedicarà al món de les aplicacions mòbils per dins. El dia 19 de novembre es centrarà en l’aprenentatge de les bases del disseny web. De cara al 23 de novembre els assistents aprendran com les dades transformen el món. El futur està al núvol serà el títol del taller del dia 26 de novembre i la digitalització de les empreses, el dia 30 de novembre.

L’objectiu de les sessions formatives és que les persones que hi participin adquireixin capacitat i habilitats digitals per descobrir noves vies en la seva professió, millorar el seu negoci, reorientar la seva carrera, ser més hàbil en la recerca de feina i aprendre sobre aspectes digitals d’una manera senzilla, gratuïta i ràpida.

Tots els tallers i la xerrada seran en línia a través del programa Zoom i l’horari serà de les 17:30 h a les 19:30 h.

Per participar del Garrotxa Digital Talent, cal fer la inscripció en línia a la pàgina web de la Fundació d’Estudis Superiors https://fes.olot.cat/que-fem/cursos/garrotxa-digital-talent .




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/141701_garrotxadigitaltalentelprogramadincorporaciodeprofe-ional-al-ectordigital-2.htm