logo
Imprimir
13-11-2020 | 14:29hs
•TARRAGONA

La Fundació 'La Caixa' i CaixaBank col·laboren amb tres projectes de l'Església diocesana de Tarragona

L'ajut econòmic es destinarà a projectes que treballen amb persones amb algun tipus de discapacitat i amb risc d'exclusió social

La Fundació "la Caixa", CaixaBank i l'Arquebisbat de Tarragona han signat un acord de col·laboració per a la realització de tres projectes diocesans: una aula multinsensorial al Centre d'Educació Especial Tilmar de Montblanc; per al suport i l'organització d'activitats d'estiu per a infants i joves en risc d'exclusió social de la Fundació Santa Maria de Siurana i per a la Llar Natalis, de la Fundació Obra Pia Montserrat, que acull mares gestants en risc d'exclusió social.

El dia 29 d'octubre va tenir lloc la signatura d'un acord de col·laboració per a l'execució del projecte d'una aula multisensensorial al Centre d'Educació Especial Tilmar de Montblanc. La dotació econòmica que CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa", ha destinat al projecte és de 10.024, 85 euros.

L'aula multisensorial és una sala flexible amb diversos materials que s'adapten a les demandes de persones amb algun tipus de discapacitat, tan psíquica com física. Aquest nou projecte beneficiarà 30 alumnes del Centre d'Educació Especial Tilmar i 12 alumnes de l'aula de Suport Intensiu d'Escolarització Inclusiva (SIEI), entre molts d'altres, del Col·legi Mare de Déu de la Serra, amb qui comparteixen espai i projectes.

L'acord de col·laboració va ser signat pel director de Banca d'Institucions de l'entitat financera a Tarragona, Sr. Eduard Gené; el director del CEE Tilmar, Sr. Joan Cortina i el vicari general de l'arxidiòcesi de Tarragona, Mn. Joaquim Fortuny. També es va comptar amb l'assistència de la sotsdirectora d'aquesta entitat a Montblanc, Sra. Rosa Bonet; i del representant de la titularitat de les escoles diocesanes, Mn. Norbert Miracle.

D'altra banda, el dia 4 de novembre es va signar l'acord de col·laboració per a la Fundació Obra Pia Montserrat i la Fundació Santa Maria de Siurana. L'acord va ser signat pel director d'institucions de CaixaBank a la direcció territorial Catalunya, Sr. Joaquim Macià, i l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas. Hi van assistir, també, el director de Banca d'Institucions de l'entitat financera a Tarragona, Sr. Eduard Gené; el vicari general de l'arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny, l'ecònom diocesà, Sr. Daniel Sobradillo, i el president de la Fundació Santa Maria de Siurana, Sr. Robert Vendrell.

La Fundació Santa Maria de Siurana té com a objectiu el servei a la societat en el camp concret de l'educació en el lleure dels infants, adolescents, joves i adults, des d'una educació integral inspirada en els valors de l'Evangeli. CaixaBank ha aportat 4.000 euros a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa", que serviran per al suport i l'organització d'activitats d'estiu per a infants i joves en risc d'exclusió social.

Per la seva part, la Fundació privada Obra Pia Montserrat, entitat sense ànim de lucre, té com a objectiu proporcionar auxili material a persones en situació de pobresa. Un dels seus projectes és Llar Natalis, un servei existent a Tarragona des de l'any 2015, que neix amb l'objectiu d'acollir a mares gestants en risc d'exclusió social, mancades de suport econòmic i familiar. La dotació econòmica per aquest projecte serà de 5.000 euros.

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/142024_lafundaciolacaixaicaixabankcollaborenambtre-projecte-dele-gle-iadioce-anadetarragona-2.htm