logo
Imprimir
21-11-2020 | 18:11hs
•LA GARROTXA

El PSC de Comarques Gironines ha homenatjat Ernest Lluch

Vint anys després que Ernest Lluch fos assassinat com a polític del PSC, ha estat homenatjat per als socialistes de Catalunya i de Comarques Gironines

Sílvia Paneque ha conduït l'acte que aquest dissabte, 21 de novembre, el PSC ha dedicat a recordar la figura d'Ernest Lluch. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, juntament amb la filla de Lluch, Eulàlia, varen portar flors al cementiri a Maià de Montcal. El vídeo recull aquesta visita i recordar la figura de Lluch com una persona de pau, curiosa, arrelada a Comarques Gironines i com a ministre de salut.

Miquel Iceta i Salvador Illa han explicat que el ministre Lluch va ser la persona clau per incorporar més de set milions de persones al sistema de salut universal amb la Llei General de la Salut de l'any 1986. Marc Lamuà, com a primer secretari del PSC de Girona, ha reivindicat el coratge en la política i d'això n'ha dit que Lluch n'era un referent. A l'acte s'hi ha vist les imatges de Lluch a la plaça Constitució de Sant Sebastià, quan persones vinculades a Herri Batasuna varen intentar boicotejar la trobada socialista. "Gritad más, que gritais poco. Porque mientras gritais, no matareis". Sílvia Paneque ha afegit que, com deia l'alcalde Josep Vicente de Sant Feliu de Guíxols, Lluch era una persona intel·ligent i no hi ha intel·ligència sense risc.

La presidenta del Congrés de diputats, Meritxell Batet, també ha participat en l'acte des de la sala Ernest Lluch del Congrés. Ha recordat el treball incansable del polític gironí per eixamplar l'Estat del benestar. Joan Majó, qui va ser també ministre i és president de la Fundació Ernest Lluch, ha dit que Lluch va ser una persona vinculada tant al coneixement com a la política. Per la seva banda, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, ha fet memòria de les paraules de Gemma Nierga els dies després de la seva mort, per tal de recordar que els polítics tenen el deure de dialogar i dialogar per trobar solucions, també en el moment actual.

El PSC de Comarques Gironines ha aprofitat aquest acte per fer una trobada virtual, on hi ha participat també Òscar Aparicio, portaveu del PSC a la Bisbal, i Quim Nàndez, portaveu de Convivència i Progrés a Banyoles. Tots dos han recordat tant la importància que va tenir per a tothom la Llei General de la Salut, com el compromís de Lluch amb la província de Girona en general i amb Banyoles, la Garrotxa i l'Empordà, en concret. Sílvia Paneque ha conclòs l'acte recordant la frase de Lluch on explicava que el socialisme era portar la màxima llibertat, la màxima igualtat i la màxima fraternitat a les persones.

 

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/142290_elp-cdecomarque-gironine-hahomenatjaterne-tlluch-2.htm