logo
Imprimir
23-11-2020 | 14:37hs
•+ NOTíCIES

La manca de fires ha tingut un impacte negatiu de -6.444 milions d'euros en l'economia del país

L'activitat firal s'ha reduït un 93% per la pandèmia i el sector calcula que s'han deixat de generar 49.700 llocs de treball directes i indirectes

El descens de la caiguda de l'activitat firal per la pandèmia ha tingut un impacte negatiu de -6.444 milions d'euros en l'economia del país, segons ha detallat la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, durant la inauguració del 27è Congrés de Fires de Catalunya. La cita, que se celebra en línia fins al dia 25, se centra en el sector davant del repte de la Covid-19.

Cunyat ha explicat que el sector de les fires de Catalunya generava, abans de la pandèmia, una producció de 7.000 milions d'euros en l'economia catalana, un 1,5% del PIB de Catalunya i la creació 53.542 llocs de treball directes i indirectes. Amb el coronavirus, l'activitat del sector s'ha reduït un 93% respecte del 2019 i ha deixat de generar 49.728 llocs de treball directes i indirectes.

La presidenta de la Federació ha destacat que es tracta d'una situació preocupant perquè el sector és un clar dinamitzador econòmic pel país i ha urgit a aixecar les restriccions que pateixen tan aviat com sigui possible. Si bé la darrera resolució aprovada pel PROCICAT aquest cap de setmana autoritza la realització de les fires-mercat amb aforaments d'un 30%, Cunyat ha remarcat que és "urgent" aixecar la resta de mesures restrictives que els limiten l'activitat.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa Ramon Tremosa, ha assenyalat que confien que els tests ràpids permetin "normalitzar els àmbits que avui estan tancats per culpa de la pandèmia, ja sigui obrir avions, omplir fires i congressos, obrir de manera normal teatres, universitats i altres espais que avui estan tancats". 

"Aquesta crisi és diferent de les altres perquè ha és una retirada voluntària al consum de l'estalvi a tot el món. La taxa d'estalvi està pujant a tot el món, duplicant-se o triplicant-se... a Catalunya, i també Alemanya, a Estat Units... i tot aquest estalvi sortirà al carrer, tornarà al consum, a l'economia, el dia que tinguem una solució a la incertesa que provoca la pandèmia, sigui en forma de vacuna o de testos barats, fiables i ràpids", ha expressat.

Així mateix, ha subratllat la importància del programa europeu anticrisi de la Unió Europea, que farà arribar a Catalunya una part dels 140.000 milions que rebrà Espanya. En aquest sentit, Catalunya presentarà abans de Nadal un conjunt de projectes directes "realment espectaculars" per aquests ajuts.

El programa del congrés inclourà ponències, taules rodones i tallers temàtics. S'hi parlaran, entre d'altres, en els canvis en els models de negocis de fires i esdeveniments; la legalitat durant la pandèmia o les mesures especials vinculades a la reobertura. La cloenda comptarà amb el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell; la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta i la mateixa presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/142305_lamancadefire-hatingutunimpactenegatiude-6444milion-deuro-enleconomiadelpai--1.htm