logo
Imprimir
26-11-2020 | 11:39hs
•+ NOTíCIES

Sant Gregori comença a informar sobre el model porta a porta que implantarà el 2021

El sistema preveu augmentar les xifres de reciclatge actuals fins al 70 o 80%

L'Ajuntament de Sant Gregori ha organitzat una xerrada oberta sobre el model porta a porta de recollida de residus, que s'implantarà l'any vinent al municipi. La sessió informativa, en format telemàtic per la pandèmia, va comptar amb la participació del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost i del tècnic de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès, Josep Maria Medina, que van detallar les particularitats d'aquest sistema.

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va explicar que el canvi suposa un repte per a tothom, però també una oportunitat per millorar en la recollida i tractament de residus i per això es farà una campanya informativa progressiva.

L'estudi específic del porta a porta de Sant Gregori, fet entre 2019 i 2020, preveu passar del 45% del reciclatge actual, estancat des de fa anys amb el model de contenidors al carrer, fins a arribar entre un 70%-80% en poc temps i fins i tot superar aquesta xifra.

Es repartiran tres contenidors per habitatge que s'hauran de treure al portal de casa segons el calendari establert de cada fracció.

Es farà recollida en alta freqüència a tot el nucli de Sant Gregori, Soler i Patel, Cases del Corder, Pla de Riba, veïnat de Can Planas i l'Olivet de Taialà. A més, s'han previst quatre àrees de contenidors tancades, amb accés amb targeta personal, per a habitatges aïllats i petits nuclis de població que no tinguin assignada la recollida amb contenidors al domicili.

El canvi de model es farà a través del Consell Comarcal del Gironès, com es va aprovar per unanimitat al darrer ple.
L'ens comarcal farà la licitació conjunta de Sant Gregori i 13 municipis més del Gironès que passaran a aquest model, en un procediment que s'allargarà fins al segons semestre de l'any 2021 quan llavors s'iniciaria la fase d'implantació.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/142468_-antgregoricomencaainformar-obreelmodelportaaportaqueimplantarael2021-1.htm