logo
Imprimir
08-12-2020 | 21:31hs
•CATALUNYA NORD

El Consell per la República celebrarà l’Assemblea de Representants a Argelers

L’acte es farà al Castell Valmy de la localitat nord-catalana i es combinarà l’assistència física i telemàtica

El Consell per la República celebrarà el pròxim dissabte 19 de desembre l’Assemblea Fundacional de Representants, un acte que tindrà lloc al Castell Valmy d’Argelers, a la Catalunya del Nord. Atesa la normativa de prevenció de la Covid-19, els membres de l’Assemblea hi participaran en un format de presència que combinarà l’assistència física i virtual, a banda que l’esdeveniment es farà sense públic. A més, totes les persones inscrites al registre ciutadà del Consell per la República podran seguir la sessió pels canals telemàtics del Consell. 

En aquest acte hi estan convocats tots els diputats i diputades del Parlament de Catalunya partidaris que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República que en vulguin formar part i, en qualsevol cas, els diputats dels grups parlamentaris que van subscriure l’Acord d’Investidura que va donar pas a l’actual govern i a la creació del Consell per la República.

A l’espera del Govern francès

El govern a l’exili focalitzat a Waterloo ha comunicat a GironaNotícies que estan a l’espera de les noves mesures de França, que comunicarà l’estat de les restriccions a causa de la pandèmia el pròxim 15 de desembre, per tal de saber quantes persones del Consell poden formar part presencialment de l’acte al Castell Valmy. En aquest sentit, el govern d’Emmanuel Macron va anunciar que els ciutadans podran passar el Nadal en família els dies 24 i el 31, quan no hi haurà toc de queda, tot i que serà dimarts de la setmana vinent quan informaran de les normes definitives en aquest sentit. 

En aquests moments, a França, on tenen unes xifres d’hospitalització a l’alça, està prohibit reunir-se, tot i que en casos puntuals es poden congregar fins a 6 persones. Així, per poder celebrar l’Assemblea semipresencial caldrà que el Consell presenti el projecte a la prefectura. 

Puigdemont passarà el Nadal a la Catalunya del Nord

Tal com ha pogut saber aquest mitjà, l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, passarà les festes nadalenques a una casa aïllada a prop de la frontera entre Catalunya i la Catalunya del Nord. Un fet que facilitarà la mobilitat familiar per poder passar aquests dies especials.

Ordre del dia de l’Assemblea

L’Assemblea de Representats, a banda d’escollir la seva Mesa, també ratificarà al president de la Generalitat com a President del Consell per la República, i debatrà l’acció política del Consell i el Pla de Govern que ha de resseguir, a part de tractar, i votar, quin ha de ser el Reglament del Consell. D’altra banda, en aquesta sessió fundacional també es debatrà i votarà el Règim electoral que ha de servir per elegir la futura Assemblea de Representants ordinària, un aspecte que ha de donar resposta a les següents qüestions: què és i qui en forma part?; qui es pot presentar a les eleccions a l’Assemblea de Representants?; quines són les circumscripcions del bloc territorial?; com és el sistema de votació a l’Assemblea de Representants?, o qui vetlla pel correcte funcionament de les eleccions a l’Assemblea de Representats?




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/142809_elcon-ellperlarepublicacelebrarala-embleaderepre-entant-aargeler--1.htm