logo
Imprimir
15-12-2020 | 13:29hs
•TARRAGONA

AECC rep el suport de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank per a una sala d'activitats al seu nou centre de Tarragona

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa" aporta 21.625 euros al projecte

L'Associació Espanyola Contra el Càncer a la província de Tarragona ha rebut el suport de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank per a la seva nova seu, l'Espai AECC, situat al centre de Tarragona, i en concret, per a la sala d'activitats.

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa" aporta 21.625€ per a la sala d'activitats, que acollirà activitats formatives, xerrades, tallers, prevenció, fisioteràpia i activitat física per a supervivents del càncer.

A més, el centre vol ser un espai de trobada i d'activitats lúdico-socials, no només per a les persones amb càncer, sinó també per les seves famílies. L'assessorament que es donarà des de l'Espai AECC inclourà també programes de nutrició oncològica, activitats de cura de la pell, estètica oncològica i postisseria.

El president de la Junta Provincial de l'AECC a Tarragona, Fede Adán i el director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, han mostrat la seva satisfacció per la signatura de l'acord.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social.

La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, les persones majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Sobre l'AECC

L'AECC Catalunya contra el Càncer és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1953 pel català Josep Biosca Torres amb el propòsit de lluitar contra la malaltia. Desenvolupa la seva activitat a nivell estatal mitjançant un desplegament territorial a 52 províncies, i amb representació en més de 2.000 localitats. La missió de l'AECC és lluitar contra el càncer, liderant l'esforç de la societat per disminuir l'impacte causat per aquesta malaltia, i millorar la vida de les persones.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143028_aeccrepel-uportdelafundaciolacaixaicaixabankperauna-aladactivitat-al-eunoucentredetarragona-1.htm