logo
Imprimir
24-12-2020 | 16:51hs
•+ NOTíCIES

Llívia critica que el tancament perimetral no els permet l’accés a Puigcerdà

L’alcalde Elies Nova ha abandonat ERC després de les noves restriccions decretades pel Govern

L’última restricció del Govern de la Generalitat per lluitar contra el contagi de la Covid-19, la que fa referència al confinament de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, ha causat indignació en aquests territoris, on durant aquesta setmana s’han fet visibles determinades protestes contra les mesures del Procicat. 

Un cas encara més excepcional, però, el trobem a Llívia, un municipi que té la particularitat de ser un enclavament català dins l’estat francès i que pertany a l’anomenada Baixa Cerdanya, tot i que geogràficament forma part de l’Alta Cerdanya. A través d’una sèrie de piulades al seu compte de Twitter, l’alcalde del nucli, Elies Nova, ha exposat avui les dificultats de mobilitat que suposa la nova restricció. “Ningú de Llívia pot passar a Puigcerdà, a veure, senyors del Govern, si realment necessiteu ajuda ens la demaneu, entenc que no, o no voleu conèixer el territori ni les seves particularitats, estem aquí perquè hi pugueu comptar”, ha piulat el batlle, que ha abandonat ERC després del tancament de la Cerdanya.

En aquest sentit, el batlle, a través d’una sèrie de tuits il·lustratius, ha ofert un “passeig turístic i instructiu” per entendre la “singularitat de la comarca”. “Llívia és de la comarca de la Baixa Cerdanya, dins i envoltada de l’Alta Cerdanya-Capcir. És Catalunya dins de la Catalunya del Nord, ambdues conquerides pels estats opressors espanyol i francès”, ha començat Nova, que ha continuat amb dos punts més: “2. El límit de la Baixa Cerdanya és a Llívia, no a la frontera a Puigcerdà. 3. Llívia, els seus veïns i veïnes, comerços, hotels restaurants, industrials, famílies… hem de fer aquesta carretera per treballar, comprar…”. Segons l’alcalde, aquesta carretera en la qual ara mateix no poden circular a causa de les restriccions és “encara de titularitat espanyola i francesa, per més reivindicacions que portem i per molt que ens dolgui”. “Tampoc n’esteu al corrent? Com he dit, jo mateix, el meu equip de govern, la resta del consistori i tots els veïns i veïnes estarem encantats en il·lustrar-vos”, ha afegit. 

Per acabar la seva sèrie de tuits, on ha etiquetat entre altres al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, o a la consellera de Salut, Alba Vergés, Nova també ha adreçat un missatge als Mossos d’Esquadra: “Entenem que esteu fent la vostra feina i que veniu manats des de Barcelona com ens heu respost al control, aquí la queixa de treballar sense contemplar el territori, però entendreu que nosaltres també hem de fer la nostra, que és vetllar pels interessos de la Vila de Llívia”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143380_lliviacriticaqueeltancamentperimetralnoel-permetlacce-apuigcerda-1.htm