logo
Imprimir
01-01-2021 | 09:00hs
•LA SELVA

Sant Hilari aprova un pressupost superior als 7 milions per al 2021

El deute municipal passa del 104% que hi havia en el 2015 a una previsió del 7% per a finals del 2021

L’Ajuntament de Sant Hilari de Sacalm va aprovar el passat 16 de desembre, en la sessió ordinària del ple municipal, un pressupost per a l’exercici 2021 de més de 7 milions d’euros -7.266.600 euros, concretament-. El regidor d’Hisenda, Jordi Rotllant, va destacar la manera d’entendre l’elaboració del pressupost municipal de l’equip de govern, “amb prudència i realisme”, i va destacar que la partida consisteix a pressupostar com a ingressos “allò que realment es cobrarà i no la totalitat d’ingressos que es té dret a cobrar, i així assegurar que no es gasta més del que s’ingressa”.

Segons l’equip de govern, aquesta metodologia de treball permet “no acumular factures sense pagar, millorant així els períodes de pagament”, i també augmenta “la probabilitat d’acumular superàvit en els tancaments pressupostaris que han de permetre assumir imprevistos amb recursos propis”. 

Amb relació al deute municipal, a principis de l’any 2015 era del 104%, mentre que l’equip del Partit Independent de les Guilleries (PIG) preveu que per a finals de l’exercici de 2021 sigui, aproximadament, d’un 7%. “Una molt bona notícia pel municipi i una dada molt contundent que avala la gestió pressupostària de l’equip de govern”, apunten.

El pressupost

El PIG, d’altra banda, és sabedor que el context actual marcat per la pandèmia de la Covid-19 obligarà a fer modificacions d’aquest pressupost superior als 7 milions d’euros: “Les suposicions que donen sentit al pressupost de ben segur variaran en funció de la realitat que visqui el municipi”, subratllen. Així, el pressupost presentat parteix del tancament de l’exercici anterior “amb una clara intenció d’augmentar els manteniments i les inversions, essent conscients que en plena pandèmia i davant d’un any ple d’incerteses caldrà donar resposta a necessitats que avui encara es desconeixen i, per tant, caldrà fer modificacions”. 

Amb relació a les inversions, es preveuen en diferents àmbits: en personal de l’Ajuntament, amb la valorització dels llocs de treball; en tecnologia, amb un nou servidor per l’administració; en l’àmbit social i de l’educació amb el Pla Educatiu d’Entorn; en instal·lacions esportives, amb l’adequació de la sala de màquines de la piscina coberta; en promoció econòmica, amb la dinamització del Centre Artesà de la Torneria; en turisme, amb el projecte museològic; en nous ajuts que sorgiran arran de la pandèmia o en l’arranjament del barri de l’Hospital a través del PUOSC, entre altres. 

Segons l’equip de govern, el superàvit assolit, la flexibilitat del mateix pressupost, que ha permès fer-ne modificacions, i la capacitat de l’equip de govern de prioritzar necessitats i reinventar-se a la nova realitat, “han permès continuar donant resposta a les necessitats del municipi amb recursos propis, sense hipotecar-se ni incrementar-ne el deute”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143423_-anthilariaprovaunpre-upo-t-uperioral-7milion-peral2021-2.htm