logo
Imprimir
18-01-2021 | 17:35hs
•POLíTICA

El PSC vol un govern 'fort' per Girona que executi les inversions previstes a la ciutat

Paneque considera que el govern "o no avança o ho fa a empentes i rodolons" i critica el pla d'inversions

El PSC demana per a Girona un govern "fort" que "es responsabilitzi de la seva gestió". I és que, en paraules de la portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, la ciutat es troba "pitjor situació que ha viscut en democràcia" i que el govern "o no avança o ho fa a empentes i rodolons".

La regidora lamenta que mesos després de l'acord de govern entre JuntsxCat i ERC no han aconseguit aprovar ordenances, pressupostos ni el nou contracte de neteja. "El Pla de Mobilitat i el Pla d'Igualtat estan caducats fa mesos i els Plans Especials estan absolutament aturats. El Pla Local d'Habitatge és una promesa de fa anys. I no se'n sap res dels Pressupostos Participats", explica. La portaveu creu que cal "rectificar", perquè el govern presentat al setembre "només ha blindat el mateix govern", mentre el rumb de la ciutat "empitjorava".

Paneque considera que la proposta d'inversions que s'ha presentat avui a ple és "un succedani petit per no presentar pressupostos. Seria un gravíssim error històric permetre-ho". Assenyala que han portat un pla d'inversions parcial, "una sèrie de desitjos, en lloc de comprometre's amb un pressupost seriós" que té "el deure de presentar" perquè és el marc adequat per definir "amb claredat les línies de futur que té per la ciutat" i quines inversions vol fer.

Els nou punts que l'equip de govern ha portat al ple són per la socialista "un calaix de sastre, sense ordre ni concert per aprovar les inversions de capítol sense la porta del darrere i, així, renunciar a presentar pressupostos". Per això, la socialista creu que "Girona hi perdrà, si en lloc de pressupostos, utilitzem inversions parcials sense força de transformació social i econòmica".

A més, la líder socialista critica el suport que JuntsXCat ha rebut sovint d'altres grups de l'oposició, perquè després no s'han executat les partides pressupostades, com les inversions previstes en cultura al darrer pressupost, els d'accés al carrer Torre Gironella o la partida per al carrer del Carme.

El grup municipal del PSC considera que, en aquestes condicions, és "impensable que l'equip de govern aconsegueixi la confiança necessària per a nous acords" i, per això, li demana que "executi d'una vegada, en lloc de fer nous anuncis i acumular diners en partides que no es transformen en realitat".

La conseqüència d'aquesta manera de fer, denuncia Paneque, és que Girona ha acumulat 27 milions d'euros en romanents pendents d'executar. A l'agost, n'hi havia 25 i gairebé cinc mesos després en són 27, segons dades oficials de la pàgina web de l'Ajuntament
de Girona.

Davant d'això, Sílvia Paneque considera "imprescindible" que el govern de Girona faci realitat alguns dels projectes que ha aprovat aquests anys i que compleixi amb els acords del Plenari, perquè això "generaria confiança en un moment on fa més falta que mai a favor de la ciutat".
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143876_elp-cvolungovernfortpergironaqueexecutile-inver-ion-previ-te-alaciutat-1.htm