logo
Imprimir
20-01-2021 | 09:51hs
•LA SELVA

Jaume Gotarra, de 54 anys, és el Pare Pelegrí del 2021

Caminarà de Tossa a Santa Coloma amb només cinc acompanyants per les restriccions de la pandèmia

Aquest matí ha començat la ruta a peu entre Tossa de Mar i Santa. Coloma de Farners del Pare Pelegrí, un recorregut amb què complirà el Vot del Poble i que no tindrà l'habitual seguici per la pandèmia. De bon matí a l'església de Sant Vicenç de Tossa s'ha revelat un dels secrets més ben guardats de Tossa, la identitat del Pelegrí: es tracta de Jaume Gotarra Baltrons de 54 anys. És funcionari, està casat i té dos fills.

Durant tot el dia, com cada 20 de gener, dia de Sant Sebastià, el Pare Pelegrí caminarà fins a Santa Coloma per complir amb la tradició. Aquest any, però, a causa de les restriccions de la Covid-19 no està permès que l'acompanyin els centenars de devots que ho fan sempre, sinó que només tindrà cinc acompanyants.

Tampoc es podrà celebrar la tradicional comitiva de tornada, que cada any congrega molts participants. La prohibició del Procicat de fer reunions de més de sis persones per evitar contagis impedeix, també, la congregació de públic a la Capella del Socors durant el protocol de certificació del compliment del Vot. La cançó dels pelegrins, que tradicionalment es canta col·lectivament després que el Síndic anuncia el compliment del Vot, sonarà enguany gravada.

Amb tot, TV Tossa ofereix en directe bona part dels actes, com la novena, la missa del Cantar i la certificació del compliment del Vot perquè tothom en pugui fer seguiment.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143929_jaumegotarrade54any-e-elparepelegridel2021-1.htm