logo
Imprimir
20-01-2021 | 09:57hs
•LA SELVA

El nombre de visitants del castell de Montsoriu es manté durant l'any 2020

Les xifres de visitants del castell s'han mantingut tot i els quatre mesos que va estar tancat durant la primavera passada i el confinament municipal durant la meitat de la tardor

El nombre de visitants del castell de Montsoriu s'ha mantingut durant l'any 2020, segons les dades del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva. Després del tancament del monument el 13 de març de l'any passat, els responsables de Montsoriu poc es podien pensar que després de quatre mesos sense visitants –des del 13 de març al 14 de juliol-, uns confinaments municipals – del 31 d'octubre al 7 de desembre-, durant els quals són només podien visitar-lo els veïns d'Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Breda i Riells i Viabrea; i un de comarcal – del 8 de desembre al 3 de gener- amb visitants només de la comarca de la Selva, les xifres es mantindrien respecte a les de l'any passat. Si bé, les expectatives per a l'any 2020 eren molt bones, segons ha explicat el mateix president del Patronat del Castell, Pere Garriga, la situació que s'ha viscut amb la pandèmia les ha distorsionat una miqueta i ha fet que aquestes no siguin les que esperàvem per l'any que hem acabat recentment. Amb tot, per Garriga si tenim en compte els mesos que ha estat obert el castell pel nombre de visitants que hi ha passat, la xifra és molt positiva. Per tant, si les circumstàncies ho permeten, esperem que aquest 2021 sigui l'any d'esplendor de Montsoriu.

Per tot això, en la darrera reunió del Patronat del Castell es va aprovar dotar un pressupost més elevat al de l'any 2020 per tal de poder planificar una campanya de comunicació que permeti posicionar el castell de Montsoriu entre un dels més visitats de Catalunya. I és que Montsoriu és considerat el castell gòtic més important de Catalunya.

Les visites guiades al castell de Montsoriu han tingut una molt bona acollida durant els mesos que el castell de Montsoriu ha estat obert i s'han fet sempre seguint les mesures de la COVID-19. Tant és així que uns dies després de la seva reobertura al públic -17 de juliol-, ja es varen haver d'incorporar més visites guiades durant el cap de setmana per poder donar resposta a la demanda dels visitants.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, destaca, una vegada més, l'interès que tenen dels visitants pel que és considerat el castell gòtic de Catalunya. Tal com ha explicat Garriga, el perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat.

Des del Patronat del Castell confien que si la situació actual de la COVID-19 millora de cara els pròxims dos mesos i s'aixeca el confinament uns dies abans de Setmana Santa, el nombre de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que la situació que hem viscut aquest darrer any, ha fet que moltes persones optin per fer sortides els caps de setmana i gaudir del turisme de proximitat. Per això, segons ha dit Garriga, s'espera que Montsoriu sigui una molt bona opció a l'hora d'escollir fer una sortida de turisme cultural.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143930_elnombredevi-itant-delca-telldemont-oriue-mantedurantlany2020-1.htm