logo
Imprimir
20-01-2021 | 20:16hs
•BAIX EMPORDà

Crida de Castell-Platja d’Aro per als ajuts europeus de la Covid

L’Ajuntament ha demanat al Govern de l’Estat i a la Generalitat que aquests ajuts reverteixin als municipis

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró ha adreçat una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; a la ministra de Comerç i Turisme, Maria Reyes, i al subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, així com al president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i al delegat territorial del Govern a Girona, Pere Vila, per tal de traslladar la visió del municipi sobre la situació de l’economia local i, al mateix temps, per demanar accions coordinades entre les administracions i que tinguin en compte la visió del territori. En el comunicat, el consistori baix-empordanès expressa també “la necessitat urgent d’activar ajudes per fomentar la competitivitat de les empreses per evitar el seu tancament”. 

En concret, a la missiva es destaca el caràcter “turístic i comercial” dels tres nuclis que conformen el municipi, a més de subratllar que el sector de serveis esdevé “el principal motor econòmic”. “Concretament, els sectors de la restauració, el comerç al detall, l’allotjament, l’oci i els serveis en general, estan integrats majoritàriament per empreses familiars, autònoms i PIMES que des del començament de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat, afectant a centenars de famílies a les quals donen treball a tota la comarca, i que sobretot, amb les darreres mesures adoptades queden greument en una situació econòmica molt delicada”, resa la nota.

Així, a la carta es recorda que la font d’ingressos principal d’aquests negocis “vénen derivats del flux de visitants de caps de setmana, així com de les segons residències i dels visitants de proximitat que s’apropen al nostre municipi per la nostra capitalitat comercial”. Atès aquest context, des de l’Ajuntament ressalten que viuen “amb gran preocupació” les noves mesures de confinament local i de tancament d’establiments durant el cap de setmana, i demanen que es puguin “incentivar ajudes d’urgència amb mirada territorial” per pal·liar els efectes d’aquestes restriccions. “Ajudes que siguin efectives i que puguin contribuir a garantir-ne la seva competitivitat i continuïtat”, afegeix el text. 

Gestió municipal

Al comunicat també es recorda que el consistori ha impulsat accions pal·liatives durant el 2020, però s’afegeix que “les empreses i famílies de la població necessiten ajudes amb la finalitat de reactivar i impulsar el sector comercial, de restauració, d’oci i de serveis, fomentar-ne la competitivitat i evitar-ne el seu tancament definitiu”. En aquest sentit, l’Ajuntament encapçalat per l’alcalde Maurici Jiménez apunta als fons europeus com a eina indispensable per combatre els efectes d’aquesta crisi, sempre que es puguin gestionar municipalment: “Som conscients que l’esperada arribada dels Fons Europeus han de ser part de la solució, però aquests fons, així com d’altres ajudes, han de ser gestionades directament des de les administracions locals per poder encertar de ple en el seu bon fi, i ser propers a les necessitats, accions i dinàmiques del propi territori”. 

“Considerem que les implicacions del govern estatal i autonòmic són claus imprescindibles, i necessàriament han de ser coordinades, per poder fer front a aquesta situació, i que cal dissenyar plegats plans de rescat i d’ajuda concrets i adaptats a la conjuntura real i específica de cada territori. Així doncs, necessitem urgentment un incentiu econòmic adaptat a les necessitats locals i que arribi fàcilment a les nostres activitats econòmiques”, conclou el comunicat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/143966_cridadeca-tell-platjadaroperal-ajut-europeu-delacovid-1.htm