logo
Imprimir
24-01-2021 | 16:07hs
•+ NOTíCIES

Llívia lamenta l’actuació d’Ensenyament en els treballs de la nova escola

Des de l’Ajuntament demanen que es revisi i es faci un nou conveni per la modificació i l’ampliació de les aules i encabir, també, una nova RAM

Llívia ha iniciat l’any amb una novetat destacada i desitjada, l’estrena d’una escola i una llar d’infants noves, tot i que darrere d’aquests equipaments hi destaca un profund malestar municipal per la gestió que, segons l’Ajuntament de Llívia, ha dut a terme el Departament d’Ensenyament. 

Els orígens de la nova escola es remunten uns quinze anys enrere, quan ja hi havia un projecte per executar un nou edifici situat, llavors, a la zona del Parc de Sant Guillem. No obstant això, l’esclat de la crisi immobiliària va fer caure en l’oblit el projecte, que tampoc va rebre el suport d’una Generalitat que al·legava, segons assenyalen les fonts municipals, que no tenia pressupost.

Va ser a l’anterior legislatura quan l’Ajuntament de Llívia va decidir passar a l’acció, fent un estudi de viabilitat econòmica per tal de poder executar les obres. “A les reunions posteriors amb el Departament d’Ensenyament vam arribar a trobar una opció: des del Departament es podria buscar una part del finançament per obres d’ampliació i rehabilitació d’escoles, i així, novament, el projecte tornava a l’emplaçament original on es trobava l’Escola Jaume I, de dimensions petites, construïda els anys quaranta i cinquanta del segle passat”, recorden des del consistori. 

Amb les converses amb Ensenyament, segons detalla l’equip de govern de Llívia, es va arribar a trobar un finançament de dues RAM, una de 240.000 euros i una altra de 300.000 euros, i des de la Diputació de Girona va sorgir una subvenció de 90.000 euros destinada a la llar d´infants. No obstant això, a mitja execució de les obres va quedar palès que l’escola quedaria petita a causa del creixement de població. “Novament des de l’Ajuntament vam liderar i emprendre accions al respecte, sacrificant la segona planta de l´edifici on hi ha la nova escola, que havia de ser la Biblioteca Municipal i una sala polivalent, a favor del centre, i destinant la superfície a noves aules, un any després de comunicar i valorar amb Ensenyament i fent les oportunes visites d’obres”, asseguren. És precisament en aquest punt del relat on va aparèixer el conflicte, ja que segons l’Ajuntament de Llívia el departament vol “desentendre’s del finançament d’aquesta modificació, al·legant que no està inclosa en el conveni”. “És clar que no hi és, en el conveni, ja que el que volem és un nou conveni per l’ampliació”, subratlla el govern municipal. 

Segons el consistori, liderat per l’alcalde Elies Nova, el municipi s’ha fet càrrec del 73% del cost d’unes obres que correspondria, “el 100%”, a la Generalitat, “en tractar-se d’una escola de titularitat pública”. “El que demanem és revisar i fer un nou conveni per la modificació i l’ampliació d´aules i encabir una nova RAM, crec que no estem exigint, sinó demanant un tracte just i agraït”. “Els alumnes de Llívia sí que ho estan, d’agraïts, però hem de recordar que encara hi ha el cicle superior a la caserna de la Guàrdia Civil, a l’espera de poder ocupar la segona planta. No voldríem que no hi poguessin anar perquè no han tingut una resposta positiva del departament”, conclou la nota de l’Ajuntament.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/144025_llivialamentalactuacioden-enyamentenel-treball-delanovae-cola-2.htm