logo
Imprimir
25-01-2021 | 18:52hs
•ANDORRA

Martínez Benazet aprecia una lleu estabilització dels casos de coronavirus SARS-CoV-2

Actualment hi ha 776 casos actius: 25 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; 12 a l’UCI –10 requereixen ventilació mecànica

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat aquest dilluns les dades relacionades amb la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al país. Així, des de l’inici d’aquesta, el total de casos al Principat és de 9.596 persones. El total de defuncions fins a la data és de 96. El titular de Salut ha destacat que la taxa de reproducció se situa en 0,99, pel que “s’aprecia una estabilització dels casos positius detectats els darrers dies”.

Actualment hi ha 776 casos actius: 25 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; 12 a l’UCI '10 requereixen ventilació mecànica'. Pel que fa a la planta COVID-19 habilitada al Cedre, el titular de Salut ha explicat que “es mantenen les mateixes xifres que ahir, amb 13 ingressats”: 4 procedeixen de Salita, 5 de Sant Vicenç d’Enclar, 1 de la Residència Albó i 3 d’Urgències de l’Hospital.

Pel que fa a les vacunes, Martínez Benazet ha destacat que “des de l’inici de la campanya, dimecres passat, ja s’han subministrat un total de 576 dosis de la vacuna de Pfizer”. Els vaccins s’han administrat tant a sanitaris de diferents àmbits com als usuaris dels centres sociosanitaris del país que no han passat la malaltia recentment.

Finalment, el ministre també ha fet un repàs de la situació a les aules. Aquest dilluns hi ha 67 aules que estan sota vigilància activa –19 amb tots els alumnes confinats i 45 només amb alguns d’ells a casa– i 44 en vigilància passiva. En aquest sentit, ha recordat que l’augment d’aules afectades es deu, en part, als cribratges periòdics que es fan als centres educatius. La darrera setmana se’n van realitzar 3.282 i es van detectar 13 positius entre alumnes i personal docent o de suport.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/144112_martinezbenazetapreciaunalleue-tabilitzaciodel-ca-o-decoronaviru-ar-cov-2-1.htm