logo
Imprimir
24-02-2021 | 09:16hs
•BAIX EMPORDà

Calonge i Sant Antoni pagarà el 50% del lloguer o la hipoteca a persones afectades per la crisi de la Covid19

El govern porta a Ple aquest dijous una línia d'ajuts al pagament del 50% del lloguer o la hipoteca durant 4 mesos, amb un màxim de 1.000€ per sol·licitant

El Govern de Calonge i Sant Antoni portarà aquest dijous a Ple l'aprovació de les bases per la concessió d'ajuts per al pagament de lloguer i hipoteca per a famílies en situació de vulnerabilitat provocada per la Covid19. Aquestes bases estableixen un ajut per cobrir el 50% de la quota mensual del lloguer o de la hipoteca durant quatre mensualitats, i fins a un màxim de 1.000€. L'objectiu és ajudar al fet que les persones afectades per la crisi provocada per la Covid19 puguin cobrir les seves necessitats bàsiques.

Aquesta línia d'ajuts s'emmarca en el desenvolupament de diferents accions dins del Pla de Xoc Covid19 aprovat per Ple de Calonge i Sant Antoni. Aquest pla recull una quarantena de mesures i permetrà mobilitzar 1.798.000€, la major concentració de recursos que ha fet mai l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social. Aquestes accions aniran acompanyades de la creació de l'Oficina Covid19, que està a punt d'entrar en servei, i que serà el punt de referència per la ciutadania i empreses per accedir als diferents ajuts i subvencions definits en el pla de xoc. Aquesta finestreta única de temes relacionats amb la Covid19 també permetrà a ciutadans i empreses rebre suport en la tramitació dels ajuts que ofereixen la resta d'administracions públiques.

Ajuts a l'habitatge

El govern porta al Ple d'aquest dijous l'aprovació inicial de les bases que regulen una línia de subvencions excepcionals per aquelles persones i unitats familiars que, per circumstàncies de la COVID-19, es troben en situació de risc socioeconòmic i familiar, amb un ajut al sosteniment de l'habitatge. Aquesta subvenció la podran sol·licitar les persones titulars d'un contracte d'arrendament en vigor o d'un préstec hipotecari d'un habitatge que sigui la residència habitual del sol·licitant i dels membres de la seva unitat familiar. Per accedir a aquest ajut caldrà que el sol·licitant no disposi de cap altre habitatge en propietat i que l'import mensual del lloguer o la hipoteca no superi els 550€. Podran optar a aquest ajut les persones empadronades al municipi abans del 14 de març de l'any passat.

Pel que fa als ingressos, per optar a l'ajut caldrà que els ingressos anuals de la unitat de convivència no superin 3 vegades l'IRSC (Indicador de Renda de Suficiència), un barem que s'amplia en 0,1 per cada fill al càrrec, i en 0,15 en el cas de famílies monoparentals. El barem també s'amplia en 0,1 per a cada persona de més de 65 anys convivent i en 0,15 en el cas de persones majors de 65 anys amb grau de dependència. En el cas que el sol·licitant o convivent tingui una discapacitat del 33% o superior, el llindar que s'estableix és de 4 vegades l'IRSC. Entre d'altres requisits que caldrà complir, també hi ha que la unitat familiar no disposi de saldos mitjos superiors a 3.000€ en comptes corrents o altres dipòsits en entitats financeres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/145717_calongei-antantonipagarael50dellloguerolahipotecaaper-one-afectade-perlacri-idelacovid19-1.htm