logo
Imprimir
24-02-2021 | 15:44hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll aprova en ple concedir nous ajuts per pal·liar els efectes de la Covid

Es tracta d’una subvenció destinada a tots els establiments de la vila que hagin hagut de tancar durant aquest període pandèmic

Ahir dimarts, dia 23 de febrer, l’Ajuntament de Ripoll va celebrar una sessió plenària ordinària que va comptar amb la presència de 17 regidors i regidores de la corporació. L’acte es va celebrar, com ja és habitual darrerament, de manera telemàtica, per tal de respectar les mesures de prevenció de la Covid-19. 

Durant la sessió es va aprovar per unanimitat un refinançament de préstec: el ple va resoldre concertar una operació de préstec de 440.513 euros d’import amb CaixaBank, a tipus d’interès fix del 0,50% i amb la finalitat de cancel·lar-lo del fons de finançament per als pagaments a proveïdors. D’altra banda, en matèria de Territori, Sostenibilitat i Empresa, es va aprovar amb l’abstenció del grup municipal d’ERC la modificació puntual número 25 del POUM, que es basa en la reubicació de parts del sistema d’equipaments comunitaris al sòl urbà “amb la premissa de no perdre equipament públic i concentrar-lo a les zones del carrer Pirineus i la Devesa del Pla”, tal com així va detallar el cap de l’àrea i regidor, Joaquim Colomer. 

Paral·lelament, i en l’àrea de Projecció Econòmica, es va aprovar per unanimitat les bases i la convocatòria que han de regir la concessió de noves subvencions i ajuts per donar suport als negocis afectats per la pandèmia. En aquest sentit, el termini per presentar sol·licituds es perllongarà fins al 30 d’abril i la bonificació arribarà fins a un 75% del cost de la taxa d’escombraries del 2020. Es tracta, en definitiva, d’una subvenció destinada a tots els establiments de la vila que hagin hagut de tancar durant aquest període pandèmic i, qui ja hagi presentat una sol·licitud anteriorment, només ho haurà de tornar a fer sense necessitat d’adjuntar més documentació. 

Les mocions

En l’apartat de mocions, es van aprovar amb l’abstenció del PSC les dues mocions conjuntes que presentaven els grups de Junts Per Ripoll, Esquerra Republicana i Alternativa per Ripoll-CUP-Amunt: una de les quals dona suport al raper Pablo Hasél per la pena que se li ha imposat per l’expressió del seu pensament a través de les seves cançons i piulades a les xarxes socials, i l’altra vol donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera dels dies 11 al 13 de novembre de 2019. 

A més, també es va aprovar la moció presentada pel PSC referent a la defensa de la llibertat d’opinió i expressió, amb els vots a favor de Junts i el PSC, l’abstenció de la regidora no adscrita a cap grup municipal, Sílvia Orriols, i els vots en contra d’ERC i Alternativa per Ripoll. Finalment, la moció que presentava Orriols per instar als partits polítics catalans a formar un govern que prioritzi l’alliberament nacional de Catalunya no es va aprovar.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/145723_ripollaprovaenpleconcedirnou-ajut-perpalliarel-efecte-delacovid-1.htm