logo
Imprimir
01-03-2021 | 18:37hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot engega un procés participatiu per fomentar una mobilitat sostenible

Olot Pedala implica els ciutadans en una "estratègia de ciutat" que vol millorar infraestructures, hàbits i normatives

L'Ajuntament d'Olot ha engegat Olot Pedala, un procés participatiu per fomentar una mobilitat més sostenible. La iniciativa permetrà redactar el Pla de foment de mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal, una estratègia a nou anys vista per convertir la ciutat garrotxina en un espai més confortable per a vianants, ciclistes o patinets.

El procés participatiu de l'Olot Pedala arribarà fins al juny, amb l'objectiu que ciutadans, entitats i col·lectius s'involucrin en la redacció del pla. En una primera fase, dedicada a l'anàlisi i la diagnosi, es volen detectar les mancances, necessitats i oportunitats de millora de la mobilitat actual en bicicleta. Es faran sessions participatives sobre la mobilitat urbana i la mobilitat interurbana, és a dir, la relació amb altres municipis i amb vies ciclables de l'entorn com la via verda del Carrilet o la connexió cap a la via verda del Ferro i del Carbó per la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts. A més de les sessions d'avaluació de les infraestructures també es faran sessions participatives per a col·lectius específics com els joves, la gent gran, comissió de famílies i persones amb diversitat funcional.

La segona fase servirà per definir els objectius que es volen assolir fins al 2030 i es plantejaran les línies d'actuació per fer-los possibles. Es tracta, en aquest cas, no només d'abordar les infraestructures, sinó també els hàbits de la ciutadania o les normes de circulació.

Entre els mesos de maig i juny es determinaran les actuacions concretes amb les quals materialitzar les estratègies, tenint-ne en compte la prioritat, el cost o l'àrea que l'ha de tirar endavant, i finalment, al setembre es farà la revisió del contingut, la revisió del procés i la redacció definitiva del Pla.

"El Pla de foment de la bicicleta i vehicles VMP permetrà dotar la ciutat d'un full de ruta estratègic i implementable (amb actuacions concretes), integrant els estudis i projectes previs (PMUS, avantprojecte de pla de bici, etc.) i reconeixent i potenciant les iniciatives ciutadanes", expliquen des del consistori, que vol implicar la ciutadania en una "estratègia de ciutat".

Aquest document definirà una estratègia de ciutat, que estructuri sota el mateix paraigües i amb els mateixos objectius totes les actuacions relacionades amb els següents aspectes:

La pàgina web pedala.olot.cat recull tota la informació relacionada amb el procés i canalitza totes les maneres en què la ciutadania es pot involucrar en el procés, com qüestionaris, sessions de debat en línia, grups promotors del procés o pedalades participatives si la situació sanitària ho permet.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/145897_olotengegaunproce-participatiuperfomentarunamobilitat-o-tenible-1.htm