logo
Imprimir
01-03-2021 | 18:52hs
•ESPORTS

L'edició 100 de la Volta conserva intacte el seu atractiu i exigent recorregut

La cursa manté els al·licients de cada etapa, amb molts escenaris idonis perquè els corredors ofereixin el millor espectacle

La varietat i l’exigència defineixen el recorregut de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que ja ultima els preparatius per arrencar el 22 de març des de Calella. Més de 1.000 km distribuïts en set etapes, tota mena de perfils i la presència de l’elit del ciclisme mundial propicien una setmana de grans emocions per les carreteres catalanes.  

Després que la cursa s’hagués de posposar l’any passat a causa de la pandèmia de Covid-19, enguany s’ha pogut mantenir el recorregut previst per a una edició tan especial com la 100 gràcies a la complicitat mostrada pels municipis a l’hora de reafirmar el seu estatus de sortida o final d’etapa. D’aquesta manera, només ha estat necessari fer variacions en alguns trams, però mantenint l’objectiu de presentar una Volta amb molts al·licients en cada jornada. De fet, després de 14 anys, la cursa recupera una contrarellotge individual, hi haurà dues arribades en alt i espais propicis per a escapades  o bé arribades a l’esprint.  

L’edició 100 també rendirà homenatge a sis corredors que han deixat empremta en la llarga història de la Volta. A banda dels premis habituals, al final de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- s’entregarà un guardó commemoratiu a aquell corredor que hagi guanyat l’esprint especial bonificat situat al km 100 i que portarà el nom d’un d’aquests sis ciclistes icònics: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.  

Per novena edició consecutiva, la Volta arrenca a Calella, seu d’una primera etapa de mitja muntanya que pot convidar a les escapades. La cursa posarà rumb cap a Tossa de Mar i Vidreres, on es disputaran esprints intermedis, per després afrontar la pujada al port de les Guilleries. La principal dificultat muntanyosa de la jornada serà el Port  de Santa Fe del Mont-seny (1a categoria), i abans de tornar a cap a Calella encara caldrà superar el Collsacreu, ja a només 17 km per a meta. 

La segona etapa serà la contrarellotge que, amb inici i final a Banyoles, transcorrerà pel Pla de l’Estany. Es tracta d’una crono curta (18,5 km) i sense dificultats muntanyoses, que no ha de permetre treure grans diferències, però sí començar a posicionar els candidats a la general. 

Amb 203 km, la tercera etapa serà la més llarga de l’edició 100 de la Volta i presenta com a moment àlgid els últims 12 km d’ascens al port de Vallter 2000, de categoria especial. Per primer cop el Canal Olímpic de Catalunya rebrà una sortida de la Volta i en el recorregut fins a Vallter hi haurà esprints intermedis a Sant Fruitós de Bages i Perafita.  

L’alta muntanya defineix la quarta etapa de la Volta, que s’iniciarà a Ripoll i per segon dia consecutiu acabarà en alt. Serà a l’estació de Port Ainé, però aquest no serà l’únic port de categoria especial present a la jornada. Abans, els corredors hauran de superar primer el coll de Tosses (1a categoria) i el port d’El Cantó (especial). Els esprints intermedis estaran situats a Ribes de Freser i La Seu d’Urgell. 

La cinquena etapa enllaçarà La Pobla de Segur i Manresa, amb esprint intermedi a Calaf, i tindrà un escenari molt especial en el tram final del recorregut: la muntanya de Montserrat (1a categoria). Després d’un primer pas per la meta de Manresa, la cursa pujarà fins a l’emblemàtic monestir per tornar cap a la capital del Bages.  

La sisena etapa també inclou en el recorregut un espai emblemàtic: el circuit de Catalunya. El pilot sortirà des de la zona de l’Anella Mediterrània de Tarragona en un trajecte sense grans dificultats muntanyoses i que tindrà esprints intermedis a Sant Jaume dels Domenys i sobre l’asfalt de la recta del circuit. Un espai idoni per veure en acció als velocistes, així com ho és també la recta just abans d’entrar a la meta de Mataró. 

Barcelona, i en concret la muntanya de Montjuïc, tornarà a ser protagonista de l’última etapa de la Volta. El pilot rodarà primer pels voltants de la capital catalana, fent un esprint intermedi a Molins de Rei i pujant al coll de la Creu d’Ordal abans de tornar a entrar a la ciutat i afrontar sis pujades a Montjuïc. Aquesta vegada, però, es puja per la històrica banda del castell, amb rampes molt exigents que mantindran l’emoció pel desenllaç de la cursa fins al final. 

La cursa tornarà a reunir els millors ciclistes internacionals, atrets per un recorregut polivalent i perfecte per mesurar el seu estat de forma abans de fer front a altres cites destacades del calendari UCI World Tour.  A més, la cursa complirà amb els estrictes protocols i mesures sanitàries dins del context de pandèmia per garantir la seguretat dels corredors i de tot el personal de l’organització.  

 

Etapes Volta Ciclista a Catalunya 2021: 

Etapa 

Data 

Sortida 

Arribada 

Km 

1a 

22/03/2021 

Calella 

Calella 

178,4 

2a 

23/03/2021 

Pla de l’Estany (Banyoles) 

Pla de l’Estany (Banyoles) 

18,5 

3a 

24/03/2021 

Canal Olímpic de Catalunya  

Vallter 2000 / Setcases (Vall de Camprodon) 

203,1 

4a 

25/03/2021 

Ripoll 

Port Ainé (Pallars Sobirà) 

166,5 

5a 

26/03/2021 

La Pobla de Segur 

Manresa 

201,1 

6a 

27/03/2021 

Tarragona 

Mataró 

193,8 

7a 

 28/03/2021 

Barcelona (Montjuïc) 

Barcelona (Montjuïc) 

133 

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/145898_ledicio100delavoltacon-ervaintacteel-euatractiuiexigentrecorregut-1.htm