Aquest any, tot i que la Fira de les 40 Hores no es pugui celebrar en el seu format habitual a causa de les mesures de prevenció de contagis de coronavirus, s’ha previst recuperar part de les activitats. Així doncs, s’ha proposat a diversos col·lectius i sectors que habitualment hi han estat presents que participin en l’organització de mercats sectorials adaptats a les mesures anti Covid-19, que se celebraran al llarg del cap de setmana en el qual s’havia de fer la Fira (el 20 i 21 de març) i els posteriors. Això sí, sempre complint i adaptant-se a la normativa vigent per part del Procicat en cada moment.

Es preveu que el dia 20 de març es pugui gaudir a Ripoll d’un mercat de productes alimentaris del Ripollès i comarques veïnes, que se situarà a la plaça de Sant Eudald durant tot el dia. També hi haurà un mercat de cotxes nous i d’ocasió a les places de l’Ajuntament i Abat Oliba, que es podrà visitar el dissabte 20 i també el diumenge 21 al matí.

El cap de setmana següent, els dies 27 i 28 de març, s’organitzarà un mercat d’antiguitats i col·leccionisme. I es preveu cloure aquests “tastets” de les 40 Hores amb diverses activitats programades per la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i la Unió de Botiguers de Ripoll els dies 10 i 11 d’abril. Com a complement a tots aquests mercats, es programaran espectacles familiars i/o musicals al carrer.

Un cop es tinguin pautades totes les activitats, l’Ajuntament anunciarà en concret el cartell d’aquesta Fira de les 40 Hores dividida en diferents caps de setmana. Aquesta és una manera d’anar-la recuperant de mica en mica, ja que el 2020 ja va suposar la primera gran activitat que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia.

L’esdeveniment s’ha celebrat des de temps molt antics el cap de setmana abans del diumenge de Rams a Ripoll. Durant els últims anys ha esdevingut un gran aparador dels diversos sectors comercials i de serveis de la vila i de tota la comarca, a més d’un espai lúdic en el qual s’hi ha pogut trobar activitats culturals, musicals, festives… programades per les entitats i institucions ripolleses. En l’última edició que es va poder celebrar, la del 2019, hi van passar unes 25.000 persones i va comptar amb més de 200 expositors.