logo
Imprimir
04-03-2021 | 17:08hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Campanya per finançar el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa

Es tracta de l'Artiga Coop d'Olot, que vol obrir a la plaça del Carme

L'Artiga Coop d'Olot engega una campanya per finançar el projecte del primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa. La iniciativa, que es va començar a formular ara fa tres anys, obrirà a la plaça del Carme, al barri vell olotí, aquesta primavera. L'Artiga, però, vol ser més que una botiga per ser un espai de trobada que serveixi de trampolí per a la transformació social.

Cal tenir en compte que justament aquest març el consistori olotí ha començat les actuacions de renovació de l'espai públic, l'habitatge i l'embelliment d'aquest sector de la ciutat. La millora de la plaça del Carme s'emmarca en els projectes del PIAM del Nucli Antic.

L'estiu passat l'Artiga es va configurar com a cooperativa de consumidores i usuàries sense ànim de lucre i ja suma gairebé 150 persones sòcies. Ara, però, fa una crida per a arribar a les 250 que farien viable l'arrencada del projecte. Per a formar part de la iniciativa, només cal entrar al web artigacoop.org, omplir el formulari i fer una aportació única al capital social de 60 euros.

Per a finançar el projecte en aquesta fase inicial, s'ha posat en marxa una campanya de finançament col·lectiu a Goteo.org i un crèdit amb Coop57. Es volen aconseguir 15.000 euros per adequar el local amb petites aportacions que poden anar dels 10 als 500 euros.

I és que el projecte es finança al marge del sistema financer convencional, apostant pel finançament col·lectiu i les finances ètiques, sostenibles i solidàries. Per això s'està tramitant un crèdit amb Coop57 que necessita avals personals mancomunats, és a dir, que no comporten una immobilització de diners ni dipòsits ni fiances, només el compromís personal de qui confia en la iniciativa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/146063_campanyaperfinancarelprimer-upermercatcooperatiudelagarrotxa-1.htm