logo
Imprimir
05-03-2021 | 14:59hs
•BAIX EMPORDà

Calonge i Sant Antoni obre dilluns l'oficina Covid19

Aquest servei centralitzarà els tràmits per les ajudes de qualsevol administració per a persones i famílies afectades per la crisi de la pandèmia

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni obrirà dilluns 8 de març la nova oficina Covid19 per centralitzar totes les gestions i ajudes per a persones i famílies afectades per la crisi econòmica provocada per la pandèmia. L'objectiu és crear una finestreta única on podran adreçar-se les persones i famílies i podran fer els tràmits per gestionar qualsevol ajuda de qualsevol administració. Així, l'oficina oferirà un servei especialitzat i permetrà fer els tràmits per sol·licitar les ajudes que ofereix l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, però també tramitarà els ajuts que ofereixen les altres administracions, com el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Generalitat de Catalunya o l'Estat. Aquesta oficina està situada al número 5 del carrer Major de Calonge i obrirà de 9 h a 14 h de dilluns a divendres i ja es pot demanar cita prèvia en aquest enllaç https://baixemporda.eadministracio.cat/citaprevia.2. L'oficina també disposa d'un correu electrònic directe: oficinacovid@calonge.cat. L'oficina de Calonge destinarà a aquest servei 3 persones que atendran les peticions dels veïns i veïnes del municipi, i oferiran tràmits, gestions i assessorament per facilitar l'accés a tots els ajuts disponibles.

Oficina Covid19 per autònoms i empreses

Mentre que l'oficina Covid19 de Calonge centralitzarà les peticions de persones i famílies, els autònoms i empreses també disposen d'un servei específic. En aquest cas està situat a l'Oficina Activa del Palau Firal de Sant Antoni (activa@calonge.cat). En aquest cas es centralitza a l'Oficina Activa l'assessorament, informació i gestions relacionades amb els ajuts que ofereix tant l'Ajuntament com la resta d'administracions i que van adreçats a empreses o autònoms que s'han vist afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid19.

Pla de Xoc Covid19

L'obertura de l'Oficina Covid19 s'emmarca en el Pla de Xoc Covid19 aprovat per Ple de Calonge i Sant Antoni. Aquest pla recull una quarantena de mesures i permetrà mobilitzar 1.798.000€, la major concentració de recursos que ha fet mai l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social.

El Pla de Xoc Covid19 incideix en diferents àmbits, i estableix mesures com ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca per a persones vulnerables amb un import de fins a 1000€ per família, la creació de xecs de compra per a famílies vulnerables per gastar en comerços del municipi, el servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d'anar al metge o a fer la compra, la rebaixa general de l'IBI d'un 1% i la taxa de vehicles d'un 30% així com bonificacions en l'IBI de fins al 80% per persones vídues, famílies vulnerables, famílies nombroses i famílies monoparentals. Entre les mesures també destaca una línia d'ajuts a les empreses i autònoms de fins a 2.000€ per la contractació de treballadors o la rebaixa de taxes com la de terrasses amb un 75% de mitjana enguany i l'any vinent. A banda dels ajuts i la rebaixa d'impostos, el pla de xoc també preveu accions per incentivar la inserció d'aturats de llarga durada, mesures de formació ocupacional i subvencions per ampliar la borsa de vivendes de lloguer assequible, la inversió de 300.000€ en projectes d'obres i jardineria per fomentar l'ocupació o la creació del Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/146115_calongei-antantoniobredillun-loficinacovid19-2.htm