logo
Imprimir
05-03-2021 | 18:30hs
•LA GARROTXA

Visita del conseller Ramon Tremosa a Sant Joan les Fonts

El conseller Tremosa ha posat l'empresa alimentària com a exemple de "l'aposta industrial de la Garrotxa", que té "una estructura industrial modèlica"

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dijous a la tarda l'empresa Noel Alimentaria, a Sant Joan de les Fonts, i s'ha reunit amb la direcció de la firma, que ha presentat el projecte amb què opta als fons europeus Next Generation EU, amb un pla d'inversió de 300 milions d'euros i la previsió de crear 400 nous llocs de treball directes.

Noel Alimentaria és una de les empreses líders del sector carni a Catalunya i l'estat espanyol. Fundada l'any 1940, s'ha especialitzat en l'elaboració d'embotits, productes cuits i carns fresques i elaborades, que exporta a més de 60 països d'arreu del món. El projecte plantejat per Noel als fons europeus se centra principalment en sostenibilitat ambiental, eficiència energètica, traçabilitat i digitalització, instal·lacions productives i innovació tecnològica; i l'objectiu és dur-lo a terme en els propers tres anys, havent-se completat més de la meitat a finals del 2022.

El conseller Tremosa ha posat l'empresa alimentària com a exemple de "l'aposta industrial de la Garrotxa", que té "una estructura industrial modèlica" que ha permès que "la crisi hagi sigut menys intensa que en altres comarques on ha estat demolidora". "Els països més resilients d'Europa són els que tenen més base industrial", ha afirmat.

Precisament, en aquesta línia, l'alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, ha volgut subratllar la importància de tenir empreses com Noel Alimentària en la creació de llocs de treball al nostre municipi i que creen un pol d'atracció. "Una presència forta de la indústria a la Garrotxa és clau per al progrés i el futur", ha volgut destacar Vidal després d'acompanyar les autoritats en la visita a Noel, que té la seu a Begudà.

Part d'aquests fons europeus servirien també per projecte que Noel té a Sant Joan les Fonts, en concret a la mateixa zona del polígon de Begudà, espai i referent d'un gruix destacat de les grans empreses que té la Garrotxa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/146119_vi-itadelcon-ellerramontremo-aa-antjoanle-font--1.htm