logo
Imprimir
09-03-2021 | 12:59hs
•LA SELVA

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona alfuència de visitants per Setmana Santa

Després d'uns mesos de confinament municipal i comarcal, els responsables del Patronat preveuen que comptaran amb una molt bona afluència de visitants de proximitat

El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu preveuen una molt bona Setmana Santa. Així ho han confirmat tant el president del Patronat, Pere Garriga, com el president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, en el marc d'una reunió tècnica que han celebrat aquesta setmana.

Si tal com es preveu, el PROCICAT aixeca el confinament comarcal en les properes setmanes i per Setmana Santa es permet que hi hagi mobilitat dins el territori català, s'espera una molt bona afluència de visitants. De fet, tal com ha confirmat el president del Patronat, Pere Garriga, la Setmana Santa representa un 10 per cent del total del total anual de visitants al castell.

I és que tenint en compte la situació actual, en què sortim d'un llarg període de confinament, i donat que per Setmana Santa hi haurà quatre dies festius – i en alguns casos cinc per la celebració de festes locals- visitar el castell de Montsoriu pot ser una molt bona opció a l'hora de programar una sortida. Per tot això, s'ha preparat una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Garrotxa, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que també representen un percentatge important en el nombre de visites anuals.

La campanya s'ha iniciat aquesta primera setmana de març i s'allargarà fins després de Setmana Santa. El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. Per tant, tal com ha assenyalat el president del Patronat, Pere Garriga, s'espera que aquesta Setmana Santa siguin molts els visitants que pugin a Montsoriu per veure "in situ" el que és considerat el castell gòtic de Catalunya.

Els horaris de Setmana Santa del castell de Montsoriu

Aquesta Setmana Santa, el castell s'obrirà del dijous Sant al dilluns de Pasqua (de l'1 al 6 d'abril), de les deu del matí a les sis de la tarda, amb la venda d'entrades fins una hora abans del seu tancament. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

Pel que fa a el cap de setmana previ, el de Rams, l'horari i dies d'obertura serà: el dijous 25 i el divendres 26 de març, de les 10 h del matí a les 15 h de la tarda; i el dissabte i el diumenge, de les 10 h del matí a les 17 h de la tarda. La venta d'entrades, finalitza una hora abans del tancament del recinte arquitectònic.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ja ha avançat que durant els dies de Setmana Santa per poder donar resposta a les peticions dels visitants s'incorporarà una nova visita guiada els dissabtes a la tarda, concretament a les quatre de la tarda. D'aquesta manera, tal com ha assenyalat Garriga, es dona resposta a la demanda de les visites guiades. Actualment, aquestes visites es fan els dissabtes i els diumenges a dos quarts d'onze del matí i a un quart d'un del migdia, si bé el castell està obert de dijous a diumenge.

Garriga assegura que les visites a Montsoriu són segures

Des del Patronat del Castell confien que si la situació actual de la COVID-19 millora de cara els pròxims mesos d'abril, maig i juny, el nombre de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que aquest estiu moltes persones optaran per un destí de proximitat a l'hora de programar les seves vacances. Per això, segons ha dit Garriga, s'espera que en els propers mesos les mesures de la Covid-19 es vagin relaxant de forma esglaonada de manera que Montsoriu sigui una molt bona opció a l'hora d'escollir fer una sortida de turisme cultural.

Tal com ha dit el mateix Garriga, "la visita al castell gòtic de Catalunya no ha de ser un perill ni molt menys. Tot el contrari. Hem de permetre que els ciutadans de Catalunya coneixen el ric patrimoni arquitectònic i cultural que tenim i venir a Montsoriu és conèixer la nostra història i el nostre llegat".

Finalment, Garriga ha recordat que des de la reobertura al públic del castell de Montsoriu, el 17 de juliol de 2020, les visites s'han fet seguint les mesures de la COVID-19 i sempre amb la màxima seguretat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/146252_el-re-pon-able-delca-telldemont-oriupreveuenunamoltbonaalfuenciadevi-itant-per-etmana-anta-1.htm