logo
Imprimir
26-03-2021 | 19:22hs
•ESPORTS

Lennard Kämna troba premi a la seva lluita a Manresa

La cinquena etapa de la Volta a Catalunya 100 ha ofert una gran victòria de l'alemany Lennard Kämna (Bora-hansgrohe) després d'una llarga etapa entre La Pobla de Segur i Manresa, en què una nombrosa escapada ha provocat una etapa lluitadíssima pel triomf parcial

Molts eren els noms interessants que es presentaven a la línia de sortida d'aquesta edició històrica de la Volta a Catalunya. Estrelles consagrades com les que s'estan disputant la classificació general i també corredors com l'il·lusionant alemany Lennard Kämna (Bora-hansgrohe), que avui ha rebut el seu premi amb una gran victòria a la 5ª etapa de la cursa catalana, amb 201,1 quilòmetres entre La Pobla de Segur i Manresa molt disputats.

Kämna, de 24 anys, ja sap el que és lluir-se en els grans escenaris després d'endur-se una victòria a la darrera edició del Tour de França, i ha fet valer aquest potencial per resoldre una jornada lluitada des del primer fins a l'últim quilòmetre. En el recorregut fins al primer port del dia, el Coll de Comiols (3ª categoria), el pilot liderat per Ineos-Grenadiers ha neutralitzat nombrosos grups d'escapada amb noms importants de la general. No ha estat fins el descens quan dos especialistes com Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) i Matej Mohoric (Bahrain Victorious) han aprofitat per tensar definitivament la cursa i destacar-se amb mig minut sobre un grup d'uns 40 ciclistes on no hi viatjava cap dels grans noms de la general i que han acabat agafant un avantatge d'uns 4 minuts que els permetia lluitar pel triomf d'etapa.

Els catalans Marc Soler (Movistar Team) i David De La Cruz (UAE Team Emirates) eren alguns dels noms que s'han anat incorporant al cap de cursa, on el ciclista més ben situat a la general era Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi). Els contraatacs s'han anat succeint esperant la resolució final al Port de Montserrat (1ª categoria), que es coronava a 26 quilòmetres de meta, i que el poderós rodador francès Rémi Cavagna ha volgut començar en solitari. L'avantatge aconseguit per l'especialista en contrarellotge no ha estat suficient en l'ascens definitiu, a causa dels atacs del nombrós grup que tenia escaladors tan destacats com Rigoberto Urán, Dan Martin, Steven Kruijswijk o Carlos Verona (Movistar Team), un dels que ha tingut uns segons d'avantatge al cim.

Finalment, però, el més hàbil ha estat Lennard Kämna (Bora-hansgrohe), que a l'inici del descens ha agafat uns metres sobre els seus perseguidors que ha pogut aguantar fins a la meta de Manresa per endur-se una victòria que ja havia buscat el dia anterior, sent el ciclista que més havia resistit de l'escapada camí de Port Ainé. El grup dels favorits encapçalat per Alejandro Valverde ha entrat junt a 1:59 de l'alemany, mantenint d'aquesta manera el liderat d'Adam Yates (Ineos-Grenadiers) abans d'una altra etapa que es preveu nerviosa en la 6ª jornada, que es disputarà entre Tarragona i Mataró.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147030_lennardkamnatrobapremiala-evalluitaamanre-a-1.htm