logo
Imprimir
27-03-2021 | 18:39hs
•POLíTICA

Sílvia Paneque posa èmfasi en “prioritzar els problemes de les persones”

Ho ha dit en el marc de la visita que el candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha fet als barris de l’est de Girona

Amb motiu de la visita del candidat del PSC a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, als barris de la zona est de Girona, la portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona i diputada al Parlament, Sílvia Paneque, ha subratllat que és “molt important que tant a Girona com a Catalunya es prioritzin els problemes de les persones, que cada dia són més greus”. “En els diferents barris que hem visitat avui hi ha problemes de falta d'ocupació, talls de llum constants, despreocupació absoluta de l'espai públic i abandonament per part de l'Ajuntament i la Generalitat”, ha afegit Paneque, que també s’ha referit les intencions de la formació socialista en aquesta línia: “Nosaltres, juntament amb Salvador Illa, defensem que s’ha de prioritzar la solució d’aquests problemes i en això sí que hi hauria d’haver un consens ampli que no divideixi, sinó que uneixi a Catalunya”. 

Illa, d’altra banda, s’ha referit en concret a la situació dels barris de Vila-roja i Font de la Pólvora, i ha assenyalat que arran de la visita “hem vist problemes, sobretot en referència a la neteja i al subministrament elèctric, problemes que tractarem de contribuir a resoldre amb la nostra capacitat d’acció política tant a l’Ajuntament de Girona com al Parlament i al Congrés”. “Ho farem en primer lloc emplaçant a l’Ajuntament que faci la feina que li pertoca, ocupant-se per igual de tots els barris de la ciutat”, ha agregat el candidat a la presidència del Govern català. 

Durant la seva visita, acte que també ha comptat amb la presència del diputat al Congrés Marc Lamuà i dels diputats al Parlament Òscar Aparicio i Mónica Ríos, Illa ha lamentat la situació de bloqueig polític actual en clau catalana: “Veiem una Catalunya que té problemes concrets i veiem una absència de Govern a Catalunya sis setmanes després que les ciutadanes i ciutadans votessin. Ahir vam assistir a una investidura fallida. Però Catalunya se'n sortirà, hi ha alternativa per no haver de repetir un fracàs”. Amb relació a la investidura fallida d’ahir de Pere Aragónes, s’ha mostrat concís: “Ahir s'intentava repetir una fórmula que ja ha fracassat, que els darrers deu anys no ens ha aportat cap guany a les catalanes i els catalans. I el moment que estem vivint, que és d'especial dificultat, requereix solucions concretes”, ha afirmat  abans de concloure que “no fa falta repetir un fracàs, hi ha alternativa”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147074_-ilviapanequepo-aemfa-ienprioritzarel-probleme-dele-per-one--1.htm