logo
Imprimir
29-03-2021 | 16:28hs
•POLíTICA

Paneque reclama explicacions per la ràdio i denuncia la 'falta d'acció' del govern local

Demana a Madrenas que desencalli projectes enquistats i aposti per "la gestió seriosa" de la ciutat

Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal del PSC de Girona, insisteix a reclamar explicacions al govern de Madrenas per la gestió de la ràdio municipal deu dies després de la sentència del Jutjat de Girona.

"Han passat deu dies des que es va conèixer la notícia de la sentència del Jutjat de Girona que acredita que el govern de JuntsxCat va privatitzar il·legalment la ràdio del municipi i ningú no ha donat ni una explicació convincent sobre aquest nou escàndol al consistori" diu la socialista, que reclama saber què ha passat i què es farà a partir d'ara perquè el silenci "és tan escandalós com la mateixa sentència".

Paneque, que ha fet una valoració de la situació de la ciutat, també ha lamentat la manca d'explicacions respecte al projecte del Bloom, en què l'oposició ha denunciat de manera conjunta que no es va aconseguir tenir ni un sol contracte amb un privat, 2 milions d'euros d'inversió pública van quedar en no res i informes tècnics municipals han acreditat que va desaparèixer material tecnològic.

"A l'oposició, ens hem vist en l'obligació de fer comparèixer el govern per tenir algun tipus de resposta sobre tot aquest afer, perquè no s'ha donat cap resposta durant els últims dos anys", diu.

"Francament, desanima la falta d'acció a la ciutat de Girona i trobar-nos de nou en el moment zero en el tema de la ràdio municipal, que és l'enèsim error que la ciutat pateix aquests últims anys", critica la portaveu socialista, que també exigeix tirar endavant altres projectes encallats des de fa temps, com la Central del Molí, la biblioteca de la Casa de Cultura o la Casa Pastors.

També el Pla Especial de la Devesa, que "s'abandona després d'haver pagat un costós pla participatiu amb els veïns i veïnes" o les obres al carrer de la Creu, que "hauran de ser replantejades després de causar problemes a la mobilitat de la ciutat molt greus". "La nova comissaria de Santa Eugènia havia d'estar ja en funcionament, però es varen adonar poc temps després d'haver comprat la casa del Parc Núria Terés, quan es varen adonar que s'havia de reformar de bell nou o no servia per a l'ús que s'hi havia pensat donar", insisteix també Paneque, que veu "motius greus per a la preocupació" i posa com a exemple que Girona és l'única ciutat de més de 100.000 habitants que no té pressupostos aprovats postpandèmia.

Així, els socialistes denuncien que la ciutat pateix "les conseqüències d'aquesta paràlisi absoluta" en forma de brutícia, problemes delinqüencials, el tancament de negocis al centre, les ocupacions il·legals o les dificultats econòmiques de la ciutadania.

"Tots aquests símptomes adverteixen que Girona ha entrat en decadència i exigeixen un canvi de rumb clar", reclama Paneque, que augura que "perdrem encara més competitivitat si no hi ha un govern sòlid que prescindeixi de la proclamació populista i es dediqui a la gestió seriosa" i insisteix que no es poden deixar escapar els fons europeus.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147107_panequereclamaexplicacion-perlaradioidenuncialafaltadacciodelgovernlocal-1.htm