logo
Imprimir
04-04-2021 | 16:16hs
•CATALUNYA NORD

Oui au Pays Catalan impulsa una campanya contra el nou logo de Perpinyà

La formació convida a una mobilització el dissabte 10 de març a la Plaça Catalunya i reivindica que el canvi d’imatge hauria d’estar sotmès a un referèndum, “a un debat públic”

La nova imatge de l’Ajuntament de Perpinyà, en la qual s’ha substituït el logo anterior de Perpinyà la Catalana per un logotip que presenta Perpinyà la Radiant, ha generat una profunda controvèrsia a la capital nord-catalana. Una de les entitats que ha evidenciat el seu desacord amb el nou lema és Oui au Pays Catalan, que ha convocat una manifestació per al pròxim dissabte, 10 d’abril, a la Plaça Catalunya de la ciutat, sota el títol ‘No em toquis el Català’. 

L’acte, que s’iniciarà a partir de les tres de la tarda, defensa la voluntat de mantenir la nostra ciutat com ‘La Catalana’, respectant així l’anterior imatge. “Un canvi tan profund a la nostra imatge ha de ser sotmès a un referèndum democràtic”, explica l’entitat a través d’un comunicat que s’ha difós mitjançant les seves xarxes socials. “Perpinyà és capital del País Català i no podem acceptar que un canvi que toca l’ànima dels catalans es decideixi per una quarta part de la política al fons d’una oficina”, afegeix el text, abans d’incloure un missatge molt concís dirigit a l’actual batlle de Perpinyà, Louis Aliot: “Senyor Aliot, no ens diràs què som!”. “Fem una crida a la població, a les associacions i a tot el poble català perquè vinguin molts a demanar respecte i reconeixement al nostre ‘Perpinyà La Catalana’”, conclou el comunicat, que també afegeix que la manifestació ha estat declarada a la prefectura i “és legal”. “Es respectaran les mesures anti-Covid amb mascaretes i separació”, diu. No obstant això, i atès que el toc de queda a França està fixat a les set de la tarda, no es pot descartar que la mobilització sigui suspesa per un jutge si així ho creu oportú. D’altra banda, els desplaçaments de la ciutadania no poden ser superiors als 10 quilòmetres, tot i que els viatges originats per una expressió política no pot ser prohibida, encara que aquest és un punt que no està sotmès a una autorització definitiva.   

El coordinador d’Oui au Pays Catalan, Jordi Vera, considera que l’acte d’aquest pròxim cap de setmana, si finalment té permís per a celebrar-se, “reunirà molta gent”. “El que demanem és que per canviar qualsevol logo de la ciutat de Perpinyà hi hagi un referèndum, per fer aquest canvi s’hauria d’haver preguntat a la gent. Calia un debat públic i ho han fet d’amagatotis”, apunta Vera, que d’altra banda critica la debilitat de l’oposició a l’Ajuntament de Perpinyà per fer front a la decisió del govern Aliot. “Crec que dissabte molta gent es manifestarà, el treball ara ja el tenim fet. A la gent no li agrada que li toquin la identitat, és molt sensible amb aquests assumptes”, conclou Vera. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147326_ouiaupay-catalanimpul-aunacampanyacontraelnoulogodeperpinya-1.htm