logo
Imprimir
09-04-2021 | 08:47hs
•LA SELVA

Un total de 1.600 persones visiten el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa

Des del Patronat es valora molt positivament el grau de satisfacció que mostren els visitants un cop realitzada la visita guiada

Un total de 1.600 persones han visitat el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa d'enguany. Des del 25 de març al 5 d'abril, el castell ha obert cada dia amb de deu del matí a set de la tarda, del dilluns 29 de març al dilluns 5 d'abril, i de deu del matí a cinc de la tarda, el cap de setmana de Rams amb una gran afluència de persones que han volgut conèixer in "situ" el que és considerat el castell gòtic de Catalunya.

Si bé l'afluència de visitants s'ha concentrat de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, amb una mitjana de 300 persones diàries assolint una xifra rècord amb més d'un miler de persones, el cap de setmana de Rams i els dies previs als festius també hi ha hagut moltes persones que han pujat a fer una visita el castell.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu ha qualificat "d'èxit absolut el nombre de visitants que han pujat a Montsoriu durant la Setmana Santa". En aquest sentit, Garriga ha assegurat que l'aposta que s'ha fet des de l'ens que presideix comença a recollir els seus fruits". I és que tal com ha assegurat Garriga, la campanya de comunicació que s'està duent a terme per potenciar el castell està començant a donar resultats amb la gran demanda de visitants durant aquests dies i també es valora molt positivament el grau de satisfacció que mostra la gent un cop realitzada la visita.

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estan duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que representen un percentatge important en el nombre de visites anuals.

La campanya es va iniciar a principis del mes de març i s'allargarà fins a l'estiu. Sens dubte, la primavera és un dels períodes de més afluència de visitants a Montsoriu. Amb tot, durant els mesos d'estiu el ritme de visitants es manté i la tardor torna a ser un altre període on l'afluència de visitants és molt gran, sempre que les condicions climatològiques siguin bones.

Tant és així, ha continuat Garriga, que per poder donar resposta a les peticions dels visitants s'han incorporat més visites guiades. Tal com ha explicat s'han fet una mitjana de cinc visites guiades diàries, que s'han fet entre les deu del matí i les cinc de la tarda. D'aquesta manera, s'ha pogut donar resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades.

Després que el PROCICAT anunciés l'aixecament del confinament comarcal, i veient l'augment de mobilitat dins el territori català des del dilluns 15 de març, els responsables de Montsoriu ja s'esperaven una molt bona afluència de visitants per Setmana Santa. Amb tot, el nombre de visitants ha superat totes les expectatives inicials i tal com ha dit Garriga "Montsoriu ha aconseguit els millors resultats de la història del castell per Setmana Santa, superant la xifra de l'any 2019, que va ser l'any de més afluència de visitants."

El president del Patronat, Pere Garriga, ha recordat que la Setmana Santa representa un 10 per cent del total anual de visitants individuals al castell. Enguany, i tenint en compte la situació actual en què sortíem d'un llarg període de confinament, visitar el castell de Montsoriu ha estat una bona opció a l'hora de programar una sortida.

El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. La venda d'entrades finalitza una hora abans del tancament del recinte arquitectònic.

Les visites a Montsoriu són segures i segueixen les mesures de la COVID-19

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga ha assegurat que "la visita al castell gòtic de Catalunya és segura i ha recordat que des de la reobertura al públic del castell de Montsoriu, el 17 de juliol de 2020, les visites s'han fet seguint les mesures de la COVID-19 i sempre amb la màxima seguretat."

Finalment Garriga ha assenyalat que "la visita a Montsoriu no ha de ser un perill ni molt menys. Tot el contrari. Hem de permetre que els ciutadans de Catalunya coneixen el ric patrimoni arquitectònic i cultural que tenim i venir a Montsoriu és conèixer la nostra història i el nostre llegat".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147533_untotalde1600per-one-vi-itenelca-telldemont-oriudurantla-etmana-anta-1.htm