logo
Imprimir
14-04-2021 | 15:52hs
•LA SELVA

El castell de Montsoriu, una molt bona opció per als selvatans i selvatanes

Els bons resultats de Setmana Santa fan ser molt optimistes els responsables del castell, que esperen una molt bona afluència de visitants de la comarca, tant dels pobles de la Selva marítima com de l'interior els propers caps de setmana

Els responsables del castell de Montsoriu preveuen una molt bona afluència de visitants per al pròxim cap de setmana. Tot i el confinament comarcal, es preveu que –si el temps acompanya- aquest cap de setmana Montsoriu sigui una molt bona opció alhora que els selvatans i selvatanes puguin gaudir d'un dia de descoberta del patrimoni arquitectònic de la comarca.

El que és considerat el castell gòtic de Catalunya romandrà obert de dijous a diumenge durant tot el mes d'abril, si bé les visites guiades només es fan els dissabtes i diumenges –consulteu els horaris de les visites a la web www.montsoriu.cat. - Els dijous i els divendres, el castell està obert de deu del migdia a tres del migdia i els dissabtes i els diumenges de les deu del matí a les set de la tarda. La venda d'entrades finalitza una hora abans.

Aposta pel turisme comarcal

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estan duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès i, Baix Empordà, però sense oblidar el Vallès Occidental i Oriental, que representen un percentatge important en el nombre de visites anuals.

La campanya es va iniciar a principis del mes de març i s'allargarà fins a l'estiu. Sens dubte, la primavera és un dels períodes de més afluència de visitants a Montsoriu. Durant els mesos d'estiu el ritme de visitants es manté i la tardor torna a ser un altre període on l'afluència de visitants és molt gran, sempre que les condicions climatològiques siguin bones.

La setmana passada i després que el PROCICAT anunciés novament el confinament comarcal, els responsables de Montsoriu han reforçat la campanya de comunicació a la comarca, tant els municipis de la Selva marítima com els de l'interior. El nombre de visitants de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar s'ha incrementat considerablement les darreres setmanes i per això s'ha vist amb molt bons ulls reforçar els mitjans locals i comarcals. Montsoriu també ha rebut la visita de molts veïns de poblacions d'interior com Maçanet de la Selva, Vidreres, Sils, Riudarenes i Vilobí d'Onyar per citar alguns municipis.

1.600 visitants per Setmana Santa

Un total de 1.600 persones van visitar el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa d'enguany. Des del 25 de març al 5 d'abril, el castell va obrir cada dia de deu del matí a set de la tarda, del dilluns 29 de març al dilluns 5 d'abril, i de deu del matí a cinc de la tarda, el cap de setmana de Rams, amb una gran afluència de persones que han volgut conèixer in "situ" el que és considerat el castell gòtic de Catalunya.

Si bé l'afluència de visitants es va concentrar de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, amb una mitjana de 300 persones diàries assolint una xifra rècord amb més d'un miler de persones, el cap de setmana de Rams i els dies previs als festius també hi va haver moltes persones que van pujar a fer una visita al castell.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu va qualificar "d'èxit absolut el nombre de visitants que van pujar a Montsoriu durant la Setmana Santa". El nombre de visitants va superar totes les expectatives inicials, i tal com va dir Garriga: "Montsoriu ha aconseguit els millors resultats de la història del castell per Setmana Santa, superant la xifra de l'any 2019, que va ser l'any de més afluència de visitants."




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147745_elca-telldemont-oriuunamoltbonaopcioperal-elvatan-i-elvatane--1.htm