logo
Imprimir
19-04-2021 | 19:01hs
•OPINIó

La llibertat educativa a Europa

La Comissió estudiarà amb deteniment si la llei educativa de Govern de Sánchez conculca la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea

La batalla per la defensa de la llibertat d'educació a Espanya s'ha trasllat ara a les institucions europees. La Comissió Europea ha admès a tràmit la sol·licitud d'empara de l'Educació Concertada davant l'atropellament als drets fonamentals que suposa la "Llei Celáa". La Comissió estudiarà amb deteniment si la llei educativa de Govern de Sánchez conculca la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Es tracta d'avaluar si aquesta llei restringeix l'efectivitat de l'exercici de la llibertat dels pares en educació, principi essencial recollit per la Carta europea. Aquesta és la primera vegada en la nostra història democràtica en què una llei d'educació es redacta sense que la comunitat educativa hagi intervingut en el seu debat i elaboració. D'altra banda, el Parlament europeu ha admès també a tràmit una altra denúncia de la plataforma en defensa de l'educació inclusiva per considerar que la LOMLOE discrimina els alumnes d'Educació especial.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/147991_lallibertateducativaaeuropa-2.htm