logo
Imprimir
21-04-2021 | 11:58hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva entrega els diplomes del Programa 30 Plus

L'ens selvatà ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones aturades de més de 30 anys a través del programa 30 Plus

El Consell Comarcal de la Selva va entregar els diplomes del curs "Competències i estratègies personals pel manteniment del lloc de treball", que s'ha dut a terme en el marc del programa 30 Plus. En aquesta formació, que s'ha fet al Centre Cívic de Sils, hi han participat un total de deu persones. El contingut del curs s'ha centrat en el desenvolupament de competències i habilitats personals com la comunicació interpersonal, l'autocontrol, la gestió de les emocions o el treball en equip a través de l'entrenament.

Les deu persones que s'han format durant vint hores han aconseguit un contracte de treball amb una duració mínima de sis mesos per empreses de la Selva gràcies al programa 30 plus. Les empreses que han contractat alguna d'aquestes persones per la seva banda, han rebut una subvenció a la contractació per a persones en situació d'atur.

A l'acte d'entrega de diplomes hi va participar el conseller d'Empresa i Ocupació, Eduard Colomé; després de l'entrega de diplomes, Colomé va instar els participants a "aprofitar aquesta oportunitat i voler seguir millorant en el dia a dia laboral".

El programa 30 Plus té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació d'atur de 30 anys i més, i ofereix a les persones participants orientació i acompanyament en el procés de contractació.

El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones aturades de més de 30 anys. Aquesta ajuda es fa a través del Programa 30 Plus, una iniciativa innovadora en matèria d'ocupació, finançada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que té com a objectiu la inserció laboral de persones de més de 30 anys.

Amb aquest programa es dona resposta a les necessitats d'inserció laboral dels candidats i de reclutament de les empreses mitjançant ajudes a la contractació amb subvencions 1108,33 € mensuals durant un màxim de 6 mesos - fet que representa un total de 6649,98€. La subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social segons la modalitat contractual.

A més, el 30 Plus ofereix els serveis de reclutament i selecció per competències de persones adequades al lloc de treball sense cap cost, el disseny, l'execució i el seguiment d'una formació de 20 hores adaptada al lloc de feina que és una de les condicions requerides a les empreses contractants i finançades pel programa, així com, l'assessorament i el suport en la tramitació de les ajudes a la contractació vinculades a aquest programa.

Creació d'ocupació a la comarca

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que han tingut aquests programes – com Joves per l'Ocupació, Fem Ocupació, 30 Plus, Treball i Formació- en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes de les persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

Aquelles empreses que estiguin interessades a acollir-se a aquest programa podran adreçar-se al Consell Comarcal de la Selva a través del telèfon 663730734 o enviant un correu electrònic: prospeccio@selva.cat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/148118_elcon-ellcomarcaldela-elvaentregael-diplome-delprograma30plu--1.htm