logo
Imprimir
21-04-2021 | 14:58hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Els Pressupostos Participatius d’Olot finalitzen amb quatre propostes escollides, que poden ser cinc

El projecte amb més suports -166 vots- ha estat la que contempla la creació d’una campanya comunicativa vinculada al canvi climàtic i l’impacte ambiental de la gestió dels residus

Els tercers Pressupostos Participatius d’Olot ja tenen resultats. En concret, quatre propostes han sortit escollides a la votació, tot i que l’Ajuntament està treballant per incorporar-ne una cinquena després del resultat de la consulta, que va finalitzar dilluns passat després d’haver registrat una participació del 3,37% de la població. 

La votació, que es va iniciar el passat 9 d’abril de forma telemàtica, ha aplegat els vots d’un total de 265 persones -majoris de 16 anys i empadronades a 31 de gener de 2021- del sector nord de la ciutat, una zona que engloba els barris Morrot, Benavent, Sant Cristòfor-Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix. 

Així, dels onze projectes finalistes, la proposta més votada ha estat la relativa a l’activació dels barris per a la consciència mediambiental, que ha reunit 166 vots. Es tracta de crear, amb la col·laboració de les persones dels barris, una campanya comunicativa vinculada al canvi climàtic i l’impacte ambiental de la gestió dels residus: la proposta inclou formacions, jornades, campanyes de sensibilització i accions concretes sobre aquesta temàtica. Té un pressupost xifrat en 10.000 euros. 

La segona proposta amb més suport ha estat la de convertir els barris en uns espais accessibles per a tothom (149 vots; amb un pressupost de 40.000 euros), la qual cosa suposa l’eliminació de les barreres arquitectòniques encara presents; la millora de l’accessibilitat al voltant de la plaça Balmes i l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses i la senyalització horitzontal i vertical associada. La proposta ‘Cultura als barris’, d’altra banda, ha estat el tercer projecte més ben valorat (147 vots; 20.000 euros de pressupost), i es fonamenta en la programació d’activitats socioculturals de manera cogestionada entre veïnes i veïns i personal tècnic municipal, amb activitats de circ, teatre, dansa o altres disciplines emmarcades en un programa creat col·lectivament entre barris amb una mirada especial cap a l’impacte ambiental, la promoció de la mobilitat sostenible i la gestió zero de recursos. Finalment, la quarta proposta amb més adeptes ha estat la que defensa uns locals socials de qualitat per als barris (124 vots; 10.000 euros de pressupost), un projecte que té com a objectiu millorar els dos locals d’associacions de veïns que són de titularitat municipal: el del Morrot i el de Sant Cristòfor-Mas Bernat, on es desenvoluparan intervencions d’eficiència energètica, tasques de millora de l’accessibilitat i la substitució de finestres. 

Pel que fa a la cinquena proposta escollida, que en aquests moments s’està estudiant la seva possible inclusió, es tracta del projecte ‘Donem vida a la plaça de Sant Francesc’ (112 vots; 40.000 euros de pressupost). En aquest cas, els veïns i les veïnes de Sant Francesc, conjuntament amb els tècnics municipals, analitzaran quina actuació es podrà fer amb els 20.000 euros que han quedat disponibles de la partida de 100.000 euros reservada als Pressupostos Participatius. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/148126_el-pre-upo-to-participatiu-dolotfinalitzenambquatrepropo-te-e-collide-quepoden-ercinc-1.htm