logo
Imprimir
07-05-2021 | 10:21hs
•EL RIPOLLèS

La Festa Major de Sant Eudald, al costat dels serveis essencials

La sanitària de l’Hospital de Campdevànol, Núria Jiménez, serà la pregonera de la festivitat d’enguany

Ripoll inicia avui i fins al pròxim dimecres 12 de maig una Festa Major de Sant Eudald amb la Covid-19 ben present en molts dels seus actes. Sense anar més lluny, el pregó de la festivitat d’enguany vol retre homenatge als professionals dels sectors sanitaris, assistencials, de salut i de cures a les persones grans de la comarca ripollesa, gent que forma part d’uns serveis essencials que han resultats bàsics durant el context pandèmic de l’últim any. 

Tots ells seran representats per la sanitària i professional de l’Hospital de Campdevànol, Núria Jiménez, que serà la pregonera d’enguany a petició de la Comissió de Festes de Ripoll. El seu parlament, que tindrà lloc avui a dos quarts de set de la tarda a la plaça Abat Oliva -en cas de pluja, al Teatre Comtal-, esdevindrà el punt de partida d’una programació que ha pogut recuperar mínimament alguns dels actes socials amb motiu de la festivitat del Patró de Ripoll, unes propostes i activitats que l’any passat van quedar suspesos. “Volem donar valor i posar en relleu la tasca dels professionals que amb la seva dedicació, expertesa i bon fer han contribuït a mitigar els efectes i les conseqüències de la pandèmia que ens ha afectat i expressar-los l’agraïment de la ciutadania”, apunten des de l’organització.

El programa

Més enllà del pregó, avui també hi haurà un parell d’activitats més: els versots i la Traca d’inici dels actes festius a càrrec dels Diables de Ripoll (20h) i el Cicle de Teatre Íntims ‘La màgia lenta’ (20:30h). Demà dissabte, el programa s’iniciarà amb la música dels Swimming Boys Jazz Quartet (12h) i amb la proposta teatral infantil ‘Els superherois’, de Pop per Xics (12h), mentre que a la tarda hi haurà les actuacions de The Rusties i La corda fluixa (15:30h) i Saltor’s, unes versions amb Jordina i Albert i Guillem Soler (15:30h). 

Diumenge, per la seva banda, se celebrarà un vermut electrònic amb Confinament Ripollès Actiu (de 12h a 17h); a la tarda hi haurà un concert amb les cobles Principal de la Bisbal i Montgrins (17:30h) i també una sessió cinematogràfica amb el film ‘Els Croods’ (18h), mentre que la darrera activitat arribarà amb la melodia del concert de  Marcel i Júlia (19h). 

Dilluns, petits i grans podran gaudir a la tarda d’un ‘Scape Room’ pels carrers de Ripoll, amb l’activitat ‘Desactiva la bomba de fum’ 15:30h), mentre que el film ‘Els Croods’ es tornarà a projectar al Teatre Comtal (18h). El dia següent, dimarts, arribarà farcit d’actes i activitats: des d’un toc festiu anunciant la celebració de Sant Eudald (11h) o l’ofici solemne de Sant Eudald (11:30h), fins a l’actuació de Zappisfyer, en tribut a Frank Zappa (12h); els ritmes de F. Jaumira, Alejandro Delgado i Marina Prat (12h); l’espectacle de circ de Planeta Trampolí (17h) i, per acabar la jornada, el Concert de Sant Eudald amb l’Orquestra La Selvatana (18h). Finalment, el dimecres 12 de maig contindrà una proposta de màgia i confeti amb Pere Rafart (12h); havaneres amb el grup Port Bo (17h) i els focs artificials de cloenda amb la Pirotècnica Estalella (22h).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/148908_lafe-tamajorde-anteudaldalco-tatdel-ervei-e-encial--1.htm