logo
Imprimir
07-05-2021 | 16:04hs
•ALT EMPORDà

El Pressupost Participatiu 2022 de Castelló d'Empúries recull prop de 500 propostes ciutadanes

Ara el procés encara la segona fase, que consistirà en la valoració dels projectes per part dels serveis tècnics municipals

El passat 29 d'abril va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes de la nova convocatòria del Pressupost Participatiu impulsada per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries. Durant el període de presentació els veïns i veïnes han enviat un total de 492 propostes; una xifra que, segons Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, "cal posar en valor més que mai donat el context d'excepcionalitat que vivim a causa de la Covid-19. La resposta de la població ha estat un cop més exemplar i agraïm a tota la ciutadania la seva implicació".

En aquesta quarta convocatòria el consistori destina una partida de 200.000€ del pressupost municipal per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

L'Ajuntament habilita tres vies per la recollida de les propostes

El consistori posava a disposició dels veïns i veïnes tres vies per fer arribar les propostes: dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove "El Centro") i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn); a la parada del mercat setmanal habilitada per l'Ajuntament a Castelló i a Empuriabrava; o per mitjà del webwww.tutriescastello.cat.

Aquesta última ha estat la via més utilitzada per la població amb la presentació d'un total de 379 propostes. Mentrestant, a través de les bústies presencials s'han recollit 95 propostes veïnals; i a les bústies del mercat, fins a 18 projectes.

El Pressupost Participatiu encara la segona fase del projecte

Ara totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d'aquestes últimes s'especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l'Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost municipal de 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 200.000 €.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/148914_elpre-upo-tparticipatiu2022deca-tellodempurie-recullpropde500propo-te-ciutadane--1.htm