logo
Imprimir
12-05-2021 | 17:04hs
•+ NOTíCIES

La robòtica i la programació entren a les aules de Salt

L'Associació Azahara, amb el suport de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Salt, han posat en marxa el programa Salt Espai Digital de tallers de robòtica i programació

Fomentar la vocació científica i tecnològica entre els i les joves de Salt. Aquest és l'objectiu del projecte Salt Espai Digital que ofereix tallers de robòtica i programació TIC a tres centres d'educació secundària de la vila. La iniciativa liderada per l'Associació Azahara, amb una àmplia experiència en innovació social, s'ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Salt.

Setmanalment més d'un centenar de joves de 14 a 16 anys de l'Institut Vallvera, l'Institut Salvador Espriu i l'Institut Salvador Sunyer, es beneficien d'aquesta iniciativa. A més a més, els tallers també s'ofereixen a les famílies i a tota la comunitat educativa, incloent-hi professorat i educadors/es.

Els tallers de robòtica i programació s'imparteixen als centres en horari extraescolar fent ús de programari lliure. Salt Espai Digital també incorpora la dimensió intercultural i de transformació social i, en aquesta línia, el paper de la dona i la ciència és present als tallers. Es basen en la metodologia Learning by doing (aprendre fent) i estan dissenyats com activitats lúdiques i educatives.

Els seus impulsors destaquen que "el projecte vol trencar barreres, especialment entre les persones en situació de vulnerabilitat, i obrir-los la porta cap a la digitalització, oferint solucions i projectes que afavoreixin el desenvolupament d'habilitats tècniques bàsiques a l'hora d'accedir al mercat laboral".

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que "el projecte Salt Espai Digital és una experiència exemplar que se suma i integra a les accions impulsades des de l'Ajuntament. L'Educació és per a nosaltres una prioritat i així continuarà sent amb l'objectiu de treballar per fer front a reptes com la igualtat d'oportunitats i trencar amb la bretxa digital".
Salt Espai Digital ha aconseguit sumar a la iniciativa, a banda de l'equip tècnic que dirigeix els tallers, a una vintena de voluntaris, entre els quals es troben estudiants de la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya. El projecte també inclou la participació de persones voluntàries d'empreses tecnològiques gironines.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/149119_laroboticailaprogramacioentrenale-aule-de-alt-1.htm