logo
Imprimir
20-05-2021 | 17:12hs
•LA SELVA

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre homes i desmantellen una plantació exterior de 7.800 plantes de marihuana a Susqueda

A causa de la dificultat del terreny ha estat necessari el Grup Especial d'Intervenció per garantir l'èxit i la seguretat de l'actuació

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners han detingut avui a Susqueda (La Selva), quatre homes, d'entre 19 i 46 anys, de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

A principis del mes de maig, gràcies a l'Ajuntament de Susqueda i la col·laboració ciutadana, es va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana situada en una zona boscosa i de difícil accés coneguda com el Torrent de Sant Martí de la localitat.

Després d'unes primeres indagacions efectuades per la Unitat d'Investigació, es va constatar que els autors dels fets haurien desbrossat una zona de bosc per instal·lar el cultiu aprofitant un ecosistema ideal i l'aigua del torrent per regar la plantació outdoor.

Aquest matí, agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) han estat els primers a inspeccionar la zona donada la complexa orografia del terreny, que impedeix accedir amb vehicles motoritzats i obliga a realitzar l'aproximació al cultiu a peu superant zones de gran desnivell.

Els agents han localitzat la plantació i han detingut els quatre homes que s'encarregaven del manteniment de les plantes. Durant la inspecció de la zona han localitzat 7.800 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, i diversos refugis precaris que utilitzaven els detinguts per pernoctar i garantir la vigilància de manera permanent.

En el dispositiu també ha participat la Unitat d'Investigació i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners i efectius del Cos d'Agents Rurals i Bombers de la Generalitat.

Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/149503_el-mo-o-de-quadradetenenquatrehome-ide-mantellenunaplantacioexteriorde7800plante-demarihuanaa-u-queda-1.htm