logo
Imprimir
25-05-2021 | 16:15hs
•POLíTICA

El PSC de Salt reclama a Viñas lideratge amb el Trueta i el sector sud

Els socialistes es mostren molt decepcionats per l'acord de govern a Catalunya que obvia el Trueta i la manca de lideratge de l'alcalde d'ERC

El PSC de Salt està profundament decepcionat que l'acord de govern a Catalunya no contempli el nou Trueta. "Ara fa quasi un any es va anunciar el nou emplaçament del Trueta i excepte una reunió de la Comissió de Seguiment prèvia a les eleccions no se n'ha sabut res més" ha explicat Joan Martín, portaveu del PSC de Salt. "Arrel d'una pregunta de la diputada socialista, Sílvia Paneque, fa deu dies que els gironins i gironines sabem que no s'ha avançat res en referència al nou Trueta a la demarcació" ha afegit Martín.

"Per part de l'Ajuntament de Salt tampoc s'ha avançat en allò fonamental perquè el Trueta sigui una realitat com més aviat millor, el protocol del Trueta deia que al març s'havien d'iniciar els treballs de modificació urbanística. Som a finals de maig i no s'ha fet res en aquest aspecte" ha explicat el socialista. El trenta-ú de juliol es va fer l'aprovació inicial del desenvolupament urbanístic, però encara avui no ha tornat al ple per la seva aprovació.

"Viñas no creu en el sector sud ni en el seu poder transformador per a Salt, aquest és un pol d'atracció econòmica que la població de Salt va votar favorablement el 2016 a la consulta popular. D'aquesta consulta també se'n va desprendre l'aprovació de la creació de la Comissió d'Impuls pel Desenvolupament del Sector Sud, que no s'ha reunit des de fa anys" ha explicat Martín i ha demanat a Viñas que "exerceixi el lideratge amb el Trueta i el sector sud que li reclama la ciutadania fa anys".

La diputada socialista, Sílvia Paneque, ha recordat que "el PSC està a la decisió de consens que es va acordar ara fa gairebé un any, però trobem incomprensible que el Trueta no sigui una prioritat pel govern de la Generalitat a comarques gironines. Des del PSC treballarem perquè el Trueta i altres infraestructures vitals per al territori com l'aeroport o la variant d'Olot siguin una realitat, aquí sempre ens hi trobaran".

El portaveu socialista ha recordat que són els dos grups que governen a Salt i també a la Generalitat, ERC i JxCAT, els que estan impedint que el Trueta avanci, Tot comptant amb la complicitat imprescindible i necessària de la CUP, IPS a Salt.
 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/149722_elp-cde-altreclamaavina-lideratgeambeltruetaiel-ector-ud-1.htm