logo
Imprimir
28-05-2021 | 18:11hs
•POLíTICA

El futur de l’Hospital-Asil Sant Jaume tensa el ple municipal de Blanes

L’alcalde Àngel Canosa va carregar contra l’anterior batlle i antic president de la Fundació de l’Hospital-Asil, Mario Ros, a qui va responsabilitzar de la crítica situació actual de l’asil

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes que es va celebrar ahir de manera telemàtica va viure moments tensos, especialment al voltant de la figura del futur Hospital-Asil Sant Jaume, un tema que va generar un agre debat entre el govern i l’oposició, especialment quan es va tractar el canvi de nomenament de representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple, entre els quals s’inclou la Fundació de l’Hospital-Asil. 

En aquest sentit, l’alcalde, Àngel Canosa, va retreure a l’anterior batlle, Mario Ros, que no es preocupés durant el seu mandat per redreçar una situació que ara podria provocar el tancament de l’asil com a residència geriàtrica. “El que em fa pena és el posicionament d’alguns, i em fa molta pena que ho fem en un moment en plena pandèmia. Ens atrevim a fer consideracions respecte a l’única possibilitat que té l’Ajuntament de decidir alguna cosa amb relació a la sanitat dels seus veïns”, va lamentar Canosa, que va afegir: “Aquesta possibilitat fa anys la vam malmetre, la vam oblidar. En els 18 mesos de mandat d’un suposat patró, i avui regidor Mario Ros, hi va haver deu sessions del Consell Rector de la Corporació Sanitària, perquè el fet de ser alcalde automàticament t’atorga l’honor de ser president de la Fundació de l’Hospital-Asil Sant Jaume. El fet de ser patró i president et permet tenir una cadira en el Consell Rector, però aquest sector, durant els seus 18 mesos de mandat de deu reunions que va tenir el Consell només hi va anar a tres, i d’aquestes en una no va obrir la paraula i, a les altres dues hi va anar senzillament perquè s’havien de nomenar càrrecs”. Seguint en aquesta línia, Canosa també va criticar que en el seu moment Ros simplement va intervenir per constatar que es tractava d’una entitat “molt complexa” i que no la va “poder conèixer prou”. 

L’actual alcalde de Blanes també va recordar que Ros, en una reunió amb la Generalitat, va subratllar que la Fundació “no tenia activitat”. “La Fundació té tanta activitat que li va cedir tot el seu patrimoni i tota la seva capacitat de fer i de decidir respecte de la vida dels nostres avis i de la salut dels nostres veïns al president de la Fundació, i quan vostè -en referència a Ros- era president la Fundació va decaure i no va fer res, absolutament res”, va ressaltar el batlle, que també va recordar que al seu moment el grup d’ERC va presentar una moció on demanaven a Ros, llavors alcalde i president de la Fundació, tirar endavant una comissió per un període de sis mesos que el mateix Ros havia d’encapçalar: “Això va ser aprovat per unanimitat i vostè la va votar a favor, però en aquests sis mesos no va fer absolutament res”. “Si algú s’hagués preocupat d’aquesta Fundació no hauríem arribat en aquest punt. Tant és així que ara ens lamentem quan diem que els veïns han marxat: són una colla d’ignorants, perquè no van ni entendre que tots aquests patrons que ara diuen que han marxat i que vostès han deixat participar de la presa de decisió  de les votacions, l’últim d’aquests tenia un càrrec que caducava el mes de desembre de 2016. Han permès que persones i veïns amb bona voluntat encara fossin patrons, i actuessin com patrons, quan realment ja no ho eren. Han demostrat una inoperància per permetre, per activar i per incidir en la vida sanitària i la salut dels nostres veïns, i són els primers responsables que la Fundació, avui dia, no sabem ni el que té ni el que deixa de tenir ni el que deu, però això últim ja li dic jo: gairebé tres milions d’euros. Però a més a més, vostès van permetre, sense anar a les reunions del Consell, que ara tinguem l’Asil de Sant Jaume a punt de tancar, en són responsables, tots”, va concloure Canosa.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/149904_elfuturdelho-pital-a-il-antjaumeten-aelplemunicipaldeblane--1.htm