logo
Imprimir
31-05-2021 | 15:44hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot impulsa la campanya ‘Acció=Reacció’ per potenciar el reciclatge i la recollida selectiva

La nova acció preveu la col·locació de 10 tòtems informatius a diferents zones de contenidors de la capital garrotxina

L’Ajuntament d’Olot vol fer un pas més en la defensa del medi ambient i per la lluita contra l’incivisme, i és per això que aquest mes de maig ha projectat una nova campanya informativa amb la voluntat de potenciar el reciclatge, la recollida selectiva i erradicar, així, l’abandonament de trastos i andròmines a la via pública. Amb l’eslògan ‘Acció=Reacció. Reacciona, Recicla, Sigues Responsable’, el consistori vol actuar amb consonància amb l’actualització de l’Ordenança de Recollida de Residus del passat 2020, que contempla sancions diverses per aquelles persones que siguin incíviques, al mateix temps que també defensa la necessitat d’apostar cap a un model de ciutat i societat “més responsable, respectuosa i en defensa del medi ambient”. 

En aquest sentit, i tal com recull l’Ordenança, deixar restes o deixalles a un contenidor que no pertoca suposa una sanció de 300 euros, mentre que dipositar deixalles fora del contenidor o a terra implica una sanció de 400 euros. Amb relació a l’abandonament de residus voluminosos o andròmines com mobles, electrodomèstics o trastos vells al carrer o en espais públics sense haver acordat la seva recollida implica una multa que s’enfila fins als 600 euros.

Incorporació d’agents cíviques

La nova campanya a Olot arriba després de la incorporació de quatre agents cíviques que treballen per informar la població del compliment de la normativa, com la de residus. Així, es posa especial èmfasi a l’abandonament sistemàtic de voluminosos o l’abocament de deixalles fora dels contenidors, i per tant dona continuïtat a l’‘AIXÍ NO / AIXÍ SÍ’ que l’Ajuntament ja ha consolidat al llarg dels últims anys.

La campanya ‘Acció=Reacció’, d’altra banda, preveu la col·locació de deu tòtems informatius a diferents zones de contenidors de la ciutat, tots punts visibles per bona part de la població on s’hi ha detectat abandonament de residus en algun moment.

La dada

Des de principis de 2021 fins a l’actualitat, el 65% dels serveis de recollida d’andròmines van ser realitzats amb cita prèvia i es va registrar un 35% d’abandonaments. Aquestes xifres suposen una millora amb relació a la situació viscuda els darrers anys: per exemple, el 2019, el 54% dels més de 4.000 serveis de recollida d’andròmines van ser per retirar trastos abandonats de manera incívica a la via pública. Enguany, de moment s’han interposat 19 sancions relacionades amb els residus.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/150003_olotimpul-alacampanyaaccioreaccioperpotenciarelreciclatgeilarecollida-electiva-1.htm