logo
Imprimir
02-06-2021 | 16:44hs
•ANDORRA

Marc Galabert presenta el concurs nacional per triar el logotip de la candidatura d’Andorra per esdevenir reserva de la biosfera de la UNESCO

Entre l’1 i el 15 de juny s’exposaran els 102 logotips a la plataforma de participació ciutadana del Govern VISC

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el coordinador tècnic de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera i membre d’ActuaTech, Marc Font, han presentat aquest dimarts el concurs nacional per triar el logotip de la candidatura ‘Andorra, reserva de la biosfera’. Actualment hi ha 701 Reserves Biosfera en 124 països, de les quals 21 son transfrontereres. Andorra es convertiria en el primer país del món en ser considerat íntegrament reserva de la biosfera de la UNESCO.

Galabert ha explicat que en el transcurs de l’actual fase informativa de la candidatura s’ha decidit fer partícips els alumnes del país –en concret de segon cicle de Segona ensenyança de tots els sistemes educatius del país– a través d’un concurs nacional per dissenyar i seleccionar el logotip de la candidatura. D’aquesta manera, s’informa del projecte i a la vegada es fomenten les dinàmiques participatives dels joves.

Els estudiants han creat els seus propis logotips entre el 12 d’abril i el 26 de maig d’enguany i, segons ha destacat el secretari d’Estat, han pogut aprofundir en conceptes plàstics com ara tècniques gràfiques o estils de disseny, així com en qüestions relatives a les ciències socials i naturals presents en les reserves de la biosfera –sostenibilitat, patrimoni natural i cultural o petjada ecològica–.

Tal com ha explicat Marc Galabert, a les classes de plàstica, ciències naturals i socials dels tres sistemes s’ha arribat a un total de 1.350 alumnes i se’ls ha informat sobre la candidatura d’Andorra a esdevenir reserva de la biosfera, dels quals 102 alumnes han decidit voluntàriament crear el seu logotip.

Entre l’1 i el 15 de juny s’exposaran els 102 logotips a la plataforma de participació ciutadana del Govern VISC –www.visc.ad–, on la ciutadania les podrà descobrir agrupades per centres escolars. A més, cada ciutadà podrà votar una proposta de totes les presentades, previ registre a VISC.

De cada centre escolar participant en sortirà un premiat, que serà aquella proposta que acumuli el major nombre de vots. En cas que el nombre de propostes en el mateix centre escolar sigui superior a vint es premiaran les dues propostes més votades d’aquella escola.

El total de les propostes premiades passaran a la segona fase selectiva del concurs de selecció del logotip ‘Andorra, reserva de la biosfera’. Paral·lelament, un comitè tècnic d’experts en disseny proposarà aquelles creacions tècnicament més interessants per tal d’elevar-les també a la segona fase, independentment d’haver estat, o no, premiades en la votació ciutadana.

Finalment, en la fase final del concurs es triarà la proposta guanyadora. Un jurat multidisciplinari avaluarà els logotips premiats en la votació popular i les seleccionades pel comitè tècnic. El 15 de setembre del 2021 es comunicarà el logotip guanyador, que se sotmetrà, si escau, a una reinterpretació i perfilat per part d’un professional del disseny i del grafisme.

Marc Galabert ha posat en relleu que amb aquest concurs es dona el tret de sortida a un seguit d’accions informatives i participatives de la candidatura d’Andorra per esdevenir reserva de la biosfera de la UNESCO. Així, s’exposarà als diferents sectors i agents socials del país les característiques de la reserva de biosfera i es copsaran els possibles dubtes, voluntats i opinions, que han de permetre configurar una candidatura plural i articulada en el consens.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/150194_marcgalabertpre-entaelconcur-nacionalpertriarellogotipdelacandidaturadandorrapere-devenirre-ervadelabio-feradelaune-co-2.htm