logo
Imprimir
11-06-2021 | 16:19hs
•POLíTICA

El PSC de Girona alerta que la ITV de Girona ocupa uns terrenys municipals sense contracte de cessió vigent, ni contracte de lloguer, ni títol habilitant

La regidora Bea Esporrín considera que, expirada la cessió, caldria fer un contracte de lloguer transitori i posteriorment, quan la situació legislativa ho permeti, una concessió en règim de concurrència competitiva

El PSC de Girona ha alertat que la ITV de Girona està ocupant en aquests moments uns terrenys municipals “sense contracte de cessió vigent, ni contracte de lloguer, ni títol habilitant”. La regidora Bea Esporrín considera que aquesta situació “demostra una vegada més la inoperància i la mala gestió del govern municipal”. Esporrín ha lamentat que aquesta situació no s'hagi resolt “tot i que aquest conflicte, que implica competències del Parlament, s’inicia al 2012, i especialment quan l’equip de govern de l’Ajuntament i el Govern de la Generalitat han sigut del mateix color des de 2011”. “En la situació actual cal garantir la continuïtat de la prestació del servei, ja que és d’interès per a la ciutat, però s’hauria de regular amb un contracte de lloguer i fer una concessió en règim de concurrència competitiva quan la situació legislativa ho permeti”, resumeix Esporrín.

En el ple del proper dilluns hi va un punt per a l’extinció del dret de superfície constituït per Acord del Ple del 5 de juny de 2001 en favor de l’entitat Revisions de Vehicles S.A.  per un termini de 20 anys. Aquest dret de superfície es va adjudicar de manera directa i, a canvi de la cessió, es pagaria un cànon anual i les instal·lacions fixes que es construirien serien de l’Ajuntament en el moment de finalitzar el període de cessió. El període de cessió va finalitzar el passat 5 de juny.

El juliol de 2010 el conseller d’Innovació, Universitats i Empreses va autoritzar a Revisions de Vehicles S.A. a prestar el servei d’ITV durant 25 anys des de la notificació (és a dir, fins al 2035), conforme al decret 30/2010 i per això l’empresa va demanar la pròrroga de la cessió de la superfície dues vegades, sense que l’Ajuntament respongués formalment a les peticions, ja que hi havia sentències que qüestionaven la legitimitat d’aquesta pròrroga.

La primera sentència que la qüestionava és de l’abril del 2012. El TSJC va emetre una sentència que qüestiona l’autorització de les prestacions del servei d’ITV sense concórrer a licitació –que era el cas de Girona i altres llocs -. Uns mesos després, al setembre, dicta una altra sentència que declara la nul·litat, entre altres, de la resolució que habilitava a Revisions de Vehicles S.A a prestar el servei d’ITV.

El 2020 es va aprovar el Decret Llei 45/2020 per habilitar de forma transitòria i extraordinària  que els prestataris poguessin continuar donant el servei d’ITV, però el decret no es va arribar a validar i va quedar derogat, de tal manera que actualment la ITV de Girona i moltes altres no tenen títol habilitant per a la prestació del servei.

Bea Esporrín sostè que “en la situació actual cal garantir la continuïtat de la prestació del servei, ja que és d’interès per a la ciutat, però de seguida que se solucioni la situació legislativa s’hauria d’adjudicar el servei en règim de concurrència competitiva”. Pel que fa a l’ús de les instal·lacions actuals, s’haurà de fer un contracte de lloguer –competència de l’alcaldia- per un màxim de 5 anys, renovable any a any, un període que, segons Esporrín “seria prudent, ja que esperem que en aquest temps s’hagi regulat el servei de les ITVs al Parlament”. “El problema, però, és que desconeixem per quin valor s’ha de llogar la instal·lació, perquè primer s’haurà de valorar la finca”, explica la regidora socialista.  




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/150729_elp-cdegironaalertaquelaitvdegironaocupaun-terreny-municipal-en-econtractedece-iovigentnicontractedelloguernititolhabilitant-1.htm