logo
Imprimir
16-06-2021 | 17:29hs
•+ NOTíCIES

SAP-FEPOL denuncia la situació 'insostenible' de la Sala 112 de Reus

El sindicat reclama més professionals per solucionar les càrregues de feina dels efectius policials

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia la situació "insostenible" que pateixen els efectius policials a la Sala 112 de Reus i reclama que s'hi destinin més recursos humans.

Des de fa temps, en les darreres sessions ordinàries del Consell de la Policia, l'organització critica la falta de mitjans a Reus i demana que s'hi destinin més efectius.

"No obstant això, totes les respostes obtingudes sempre han anat en la mateixa direcció: cal esperar veure quin impacte tenen les tauletes en la gestió dels incidents i com afecta en la càrrega de treball dels efectius policials que hi estan destinats", diu el sindicat en un comunicat en què asseguren que els professionals del servei consideren que la situació no funciona i que no se'ls escolta.

"La dificultat diària que la Sala 112 de Reus té per garantir el mínim d'operadors per torn que es va fixar durant l'estiu passat està generant fins i tot, estats ansiosos i d'extrema tensió en les persones que hi estan destinades", explica el sindicat en un comunicat en què assegura que cobrir conferències amb un sol operador o fusionar conferències de diferents territoris on les patrulles de Mossos d'Esquadra desenvolupen les seves funcions ha passat de ser puntual, a ser habitual.

"Els torns de descans en cap de setmana, per la manca d'efectius constantment denunciada per SAP-FEPOL, està provocant que durant les tres hores que duren només hi hagi dues o tres persones operadores pendents de les conferències", diu l'organització sobre una situació que titlla d'"insostenible" que exposa els treballadors a la síndrome del burn out i que s'agreujarà a l'estiu.

"L'argument de les tauletes no s'ha mostrat fins ara efectiu. Fins i tot hem de denunciar una mancança i una sèrie de deficiències amb aquestes que no permeten cobrir el torn de totes les patrulles que hi ha a cada torn amb total garanties", afirmen tot instant a la Direcció General de la Policia i a la Prefectura a posar-hi remei i mentre no sigui possible, aprovar bosses d'hores extraordinàries.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/150985_-ap-fepoldenunciala-ituacioin-o-tenibledela-ala112dereu--2.htm