logo
Imprimir
17-06-2021 | 16:14hs
•CATALUNYA NORD

La Flama del Canigó ja brilla

La matinada del 22 al 23 de juny la flama es renova al cim de la muntanya per arribar, com cada any, a tots els racons dels Països Catalans

Un any més, la Flama del Canigó tornarà a tenir protagonisme a les portes de l'estiu. Després d'un any 2020 marcat per les fortes restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19, enguany es podrà gaudir d'una festivitat més àmplia, tot i que caldrà seguir amb les mesures habituals d'higiene i distanciament.

En concret, el pròxim dimarts 22 de juny la Flama del Canigó es renovarà al cim d'aquesta muntanya del Pirineu, amb centenars de voluntaris i equips de foc que la distribuiran arreu dels Països Catalans tot seguint unes rutes específiques amb l'objectiu d'encendre les respectives fogueres de la nit de Sant Joan. D'aquesta manera s'inicia, any rere any, una celebració ancestral que no només està vinculada amb el solstici d'estiu, sinó que també esdevé un símbol d’unió i unitat dels Països Catalans d’ençà el 1966. 

Des d'un punt de vista festiu, les revetlles d'aquest 2021 amb protagonisme de la Flama del Canigó tindran lloc, com sempre, a molts municipis dels Països Catalans: des del Principat als territoris de la Catalunya del Nord. Així ho assenyala Daniela Grau, que és qui signa el manifest de la Flama: "Des de la Catalunya del Nord continuem molt activament participant a la celebració dels focs de Sant Joan amb la Flama del Canigó, ja que som nosaltres, els catalans del nord, els iniciadors d'aquesta tradició". "Personalment, formo part de la colla d'ambaixadors de la Flama de la Catalunya del Nord, i per això marxaré amb el meu equip des del Castellet de Perpinyà cap al Coll d'Ares, on com sempre ens acull molta gent", afegeix Grau, que també recorda que aquesta tradició es va iniciar els anys seixanta del segle passat a la Catalunya del Nord a través de l’impuls del Cercle, mentre que al Principat les inicials van tenir lloc a Osona i Ripollès, creades en aquest cas per Tradicat, una activitat que es va anar ampliant per territori durant els anys posteriors.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/151051_laflamadelcanigojabrilla-2.htm