logo
Imprimir
23-06-2021 | 14:59hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'Ajuntament d'Olot inicia el procés de renovació dels comandaments d'accés al Nucli Antic

Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat

Arran les modificacions de l'ordenança de circulació, els residents, persones amb mobilitat reduïda, serveis d'emergències, comerciants o veïns o familiars de gent gran que visquin en aquesta zona, caldrà que renovin el seu comandament d'accés. Poden fer-ho des del 28 de juny fins al 31 d'agost de manera telemàtica a www.olot.cat o presencialment demanant cita prèvia a l'Ajuntament d'Olot.

El mes de novembre de 2020, el ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l'ordenança de circulació del Nucli Antic amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Una de les principals actuacions i canvis que entraran en vigor aquesta pròxima tardor és la limitació de l'accés segons l'horari i la reducció de l'entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial. En aquest sentit, es concentrarà l'entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h, aproximadament.

Únicament podran accedir-hi en qualsevol moment els residents – propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona -, els titulars o llogaters d'un domicili, garatge o local comercial en aquest espai, les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, els serveis d'emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies així com familiars de residents i persones grans. Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, caldrà disposar d'autorització expressa si s'hi vol accedir en horari restringint.

La pacificació del trànsit al Nucli Antic
Totes aquestes modificacions – consensuades amb el Consell de Barri, l'ACO i l'Associació de Veïns del Nucli Antic - tenen per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible seguint l'afluència i horaris comercials dels establiments de la zona; així com concentrant l'entrada i sortida de vehicles, camions i furgonetes en determinades franges horàries per evitar causar molèsties i incidències pel que fa al trànsit rodat en aquest espai.

Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat. D'aquí que l'espai passi a ser zona prioritària per a vianants i que l'accés al Nucli Antic quedi limitat únicament a aquelles persones i vehicles que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat. El control de l'accés al Nucli Antic es continuarà realitzant a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/151365_lajuntamentdolotiniciaelproce-derenovaciodel-comandament-dacce-alnucliantic-1.htm