logo
Imprimir
29-07-2021 | 14:34hs
•LLEIDA

La Fundació 'la Caixa' i CaixaBank col·laboren amb Ilersis per fer front a l'impacte social i econòmic de la Covid-19 en els serveis d'atenció a la discapacitat

La pandèmia ha tingut una incidència força greu en els serveis d'atenció a la discapacitat d'Ilersis

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport a la Fundació Privada Ilersis per tal de minimitzar en la mesura del possible les afectacions socials i econòmiques ocasionades per la pandèmia de la Covid-19 en els serveis d'atenció a la discapacitat.

La pandèmia ha tingut una incidència força greu en els serveis d'atenció a la discapacitat d'Ilersis. D'una banda, ha limitat l'atenció presencial als serveis d'atenció diürna i, de l'altra, ha suposat canvis importants en l'organització i en la gestió dels suports. Tot plegat ha afectat diferents accions enfocades a les persones i al seu benestar, unes mancances que ara requereixen petites inversions imprescindibles per tal de recuperar la normalitat.

Entre les actuacions a implementar, hi ha la necessitat de reobrir el servei de menjador social, un element vital per a les persones amb discapacitat i per a les seves famílies, ja que permet el treball d'hàbits personals en un entorn social, proporciona un suport dietètic que genera un retorn positiu en la salut de les persones i, a més, facilita la conciliació familiar.

La col·laboració de CaixaBank i Fundació "la Caixa" permetrà a la Fundació Privada Ilersis reformar el sistema de cloració de l'aigua de manera efectiva independentment del consum diari, així com l'adquisició d'un nou equipament industrial per al rentat de la vaixella, un aparell d'una elevada eficiència energètica i que minimitzarà la despesa d'aigua i electricitat, a la vegada que permetrà una higiene amb totes les garanties de seguretat.

Les dues millores esmentades sumen i es complementen per tal de poder recuperar el servei de menjador d'Ilersis i l'accés amb seguretat al suport diürn especialitzat per a persones amb discapacitat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/153720_lafundaciolacaixaicaixabankcollaborenambiler-i-perferfrontalimpacte-ocialieconomicdelacovid-19enel-ervei-datencioaladi-capacitat-1.htm