logo
Imprimir
03-08-2021 | 20:15hs
•ALT EMPORDà

L'hospital de Figueres ha de derivar pacients i suspendre visites i operacions per l'augment de casos de covid i de turistes

El centre ha de cancel·lar activitat de Consultes Externes i quiròfan per alliberar professionals i destinar-los als serveis més pressionats

L'hospital de Figueres ha començat a derivar pacients a altres centres gironins i suspendre visites i operacions per fer front a la pressió assistencial, una pressió provocada per la nova onada de la Covid-19, així com l'augment de les urgències derivat del turisme. A tot això cal afegir-hi la falta de professionals, tant per les baixes per coronavirus com per les vacances del personal.

Aquesta onada ha registrat el pic d'ingressos per coronavirus a Figueres el dimecres 28 de juliol amb 39 pacients hospitalitzats, dels quals quatre eren a la Unitat de Monitoratge (UMO) del Servei d'Urgències (semicrítics). Havent començat el mes sense cap malalt de covid ingressat, el centre ha tancat el juliol amb 32: 24 a la planta de Medicina Interna, tres a la de Pediatria i 5 a la UMO. Es tracta sobretot de pacients no vacunats i d'una edat més baixa que en altres moments de la pandèmia.

Per afrontar la situació, el centre pot derivar pacients a Olot i a la Clínica Onyar de Girona, on avui mateix s'han traslladat dos malalts.

Pel que fa al servei d'Urgències de Figueres, actualment registra unes 300 entrades per dia, amb punts de màxima demanda de 80 persones. La xifra no dista de la dels estius d'abans de la pandèmia, però l'assistència és més lenta pels protocols contra la covid.

Pel que fa als professionals, avui n'hi ha 10 de positius, però han arribat a ser 15. Com que hi ha part del personal de vacances, s'han incorporat més professionals i s'han prorrogat tots els contractes dels reforços fins al 6 de gener del 2022.

A més, s'ha suspès activitat de Consultes Externes, quiròfans i sales d'endoscòpies per alliberar professionals que puguin donar suport als serveis més pressionats. Des del centre remarquen que no es tracta de "desprogramacions massives" sinó que es revisa cada dia per mantenir al màxim l'activitat ordinària.

D'altra banda, la setmana passada es van habilitar fins a 15 llits més dels habituals, arribant als 150 llits, que és la capacitat màxima del centre, i també s'han derivat pacients lleus o altables a la Clínica Santa Creu, per tal d'alliberar habitacions.

En referència als acompanyants dels pacients ingressats, no s'han fet canvis en el règim de visites del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, però sí en el de l'hospital, en què cada franja s'ha reduït una hora. Ara és de 12 a 14 i de 17 a 18.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/153991_lho-pitaldefiguere-hadederivarpacient-i-u-pendrevi-ite-ioperacion-perlaugmentdeca-o-decovidideturi-te--2.htm