logo
Imprimir
10-08-2021 | 08:57hs
•CATALUNYA NORD

La celebració de la Diada a la Casa Macià de Prats de Molló agafa forma

L’acte, que es farà el 10 de setembre, comptarà amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

La celebració de la Diada a la Catalunya del Nord ha protagonitzat avui un pas endavant important per definir el seu context. En aquest sentit, i tal com es va publicar en aquest mitjà fa temps, l’esdeveniment organitzat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà tindrà lloc enguany als jardins de la Casa Macià de Prats de Molló, agafant d’aquesta manera el relleu de la Maternitat d’Elna, que va escenificar la celebració de l’any passat. “La celebració és itinerant”, recorda el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert. 

El mateix Puigbert assenyala que la celebració de la Diada d’aquest 2021 a terres nord-catalanes comptarà amb la participació del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. L’activitat, que s’iniciarà a partir de les cinc de la tarda, també comptarà amb una actuació musical, mentre que la degustació de càtering, tal com va passar l’any passat, no es farà a causa de la pandèmia de la covid-19. Per a organitzar aquest esdeveniment, la Casa de la Generalitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Prats de Molló i de l’Associació Casa Macià. Precisament l’alcalde de Prats de Molló, Claudi Ferrer, assenyala que l’acte també podria comptar amb altres cares ben conegudes de la política catalana, com ara les de Carme Forcadell i Lluís Llach, tot i que encara no han confirmat la seva assistència. 

Referent a la Casa Macià, alguns de l’Associació s’han reunit avui al centre de Perpinyà per tal de tractar com s’ha de desenvolupar el projecte. Aquest equipament, conegut com la casa de Vil·la Denise, és un dels símbols més significatius de la resistència independentista i del vincle entre la Catalunya del Nord i la del Sud. Allà, el 122è president de la Generalitat, Francesc Macià, va planejar el 1926 la revolta per alliberar Catalunya de la dictadura feixita de Primo de Rivera i proclamar així la República Catalana. La intenció és convertir l’immoble en un centre d’interpretació històrica.

 

Reunió aquest matí al centre de Perpinyà




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/154321_lacelebraciodeladiadaalaca-amaciadeprat-demolloagafaforma-2.htm