logo
Imprimir
23-08-2021 | 13:39hs
•EL RIPOLLèS

Beget, proclamat com un dels Pobles més Bonics d’Espanya

El municipi és la segona localitat de Catalunya que passa a formar part de l’Associació Els Pobles més Bonics d’Espanya, després de la incorporació l’any 2019 de Bagergue (Lleida)

El poble de Beget és un dels nuclis més bonics del món. Això, que podria ser ben bé una opinió bastant ferma i convincent, també és des de fa poc temps una sentència oficial, tenint en compte que recentment la localitat ha destapat el cartell que acredita que ha passat a formar part de l’Associació Els Pobles més Bonics d’Espanya. De Beget, a l’Alta Garrotxa, s’ha valorat que hagi sabut conservar la seva riquesa rural, ben embolcallada per espais icònics com l’església de Sant Cristòfol o el pont romànic, que han esdevingut la carta de presentació de la nova guia oficial de l’associació d’enguany. Amb el seu nomenament, Beget s’erigeix en el segon poble de Catalunya que pertany a la distingida classificació, després de la incorporació de Bagergue, a la Vall d’Aran, l’any 2019.

 Per formar part de la xarxa Beget va haver de superar una dura auditoria de més de 40 punts, on es valoraven aspectes rellevants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi, la neteja, la conservació de les façanes, la circulació de vehicles, l’activitat cultural o l’atenció a les tradicions, entre molts altres ítems. La complexitat de l’autoria queda palesa en el fet que només superen la sol·licitud un 20% dels pobles.

 Pel que fa a l’acte oficial de proclamació i destapada del cartell, va comptar amb la participació d’Albert Bramon, subdelegat del Govern a Girona; Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès; Francisco Mestre, president de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, i Xavier Guitart, alcalde de Camprodon, municipi del qual Beget en forma part com a nucli agregat. Guitart, precisament, va destacar que el guardó simbolitza “el treball realitzat durant generacions per tants veïns, i també l’esforç de totes les corporacions durant el passat perquè Beget pugui ser considerada com un dels Pobles més Bonics d’Espanya”. “Beget ja ha vist en aquests pocs mesos, des que es va declarar oficialment com un dels més Bonics d’Espanya, com ha augmentat el turisme, com es trenca aquesta estacionalitat que tant ens marca i com som cada dia més coneguts dins i fora d’Espanya”, va afegir el batlle.  Per la seva banda, Colomer va anunciar que el reconeixement “és una oportunitat per a tota la comarca per a multiplicar les visites als nostres bells municipis; un turisme amic que valora la nostra cultura i el nostre patrimoni”.

 Durant la seva intervenció, Mestre va confirmar que en aquests moments hi ha més municipis catalans auditant-se, i en aquest sentit espera que pròximament es puguin anunciar noves incorporacions. “És un orgull que un poble de la talla de Beget formi part del nostre exclusiu club. Probablement formem la marca turística més desitjada pel turista actual i, sens dubte, Beget és aquesta petita joia que sorprèn qualsevol visitant per la seva excel·lent conservació i la seva bellesa”, va afegir.

La guia oficial

El bucòlic municipi presideix la portada de la guia oficial dels Pobles més Bonics d’Espanya, on apareixen un total de 104 nuclis d’arreu del país. Aquesta publicació, més extensa que en edicions anteriors, conté enguany diverses novetats. En total, l’obra compta amb més de 300 pàgines que ofereixen una completa informació sobre la història, la gastronomia, les festes i les tradicions de cada poble, així com de les rutes més fascinants que s’hi poden fer. La guia es pot adquirir per 15 euros -més les despeses relatives a l’enviament- a la mateixa pàgina web de l’Associació.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/154979_begetproclamatcomundel-poble-me-bonic-de-panya-1.htm