logo
Imprimir
24-08-2021 | 15:34hs
•LA GARROTXA

Un brot de Covid provoca set morts a una residència de Sant Joan les Fonts

En total, el brot decretat al centre Torreblanca afecta 15 residents i 6 treballadors

Un brot de Covid-19 a la residència Torreblanca, de Sant Joan les Fonts, ha provocat set morts. Així ho ha comunicat el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que també ha detallat que el brot a l'equipament garrotxí afecta un total de 15 dels 53 residents, així com a 6 dels 54 treballadors. En aquest sentit, 8 dels residents encara es troben en fase d'aïllament en una zona sectoritzada.


Des del Departament, però, assenyalen que els 8 contagiats que queden són asimptomàtics. De fet, dos d'ells ja podran sortir de l'aïllament a partir d'aquesta, mentre que la resta d'afectats ho farà properament, de manera gradual.

En concret, el brot es va detectar a principis d'agost a través d'un cribratge que es va fer entre els professionals que treballen a la residència. A partir d'aquí, es van activar els protocols respectius previstos per a aquests casos: després d'haver detectat els primers positius en els treballadors, les proves es van estendre als residents. Inicialment, en el marc de la primera prova es van detectar cinc casos, una xifra que posteriorment s'ha anat incrementant fins a arribar a la quinzena actual. Es preveu que els pròxims dies es faci un nou cribratge als residents negatius. 

Aflorament de casos en residències
Segons el Departament, les dades dels últims dies apunten que hi ha hagut 153 morts per Covid, de les quals 46 són usuaris i usuàries de residències de gent gran. Més enllà del cas de la localitat garrotxina, també s'ha decretat un altre brot a la residència L'onada, de la Sénia, al Montsià. En aquest cas, s'han detectat 9 positius: 8 residents i 1 treballador.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155035_unbrotdecovidprovoca-etmort-aunare-idenciade-antjoanle-font--1.htm